wraps met makreel

Wraps met makreel, lunch of borrelhapje. (Snel & Simpel)

Lunch of borrelhapjes | 15 minutenIngrediënten (4 wraps met makreel)

4 tortillawraps
1 gerookte makreel
200 gram roomkaas
200 gram ijsbergsla, gesneden
1 bosje radijsjes
mini augurken
kleine satéprikkers


Bereidingswijze

Bestrijk de wraps met de roomkaas. Verdeel de ijsbergsla vervolgens over de roomkaas.

Maak de radijsjes goed schoon en snijd deze vervolgens in dunne plakjes. Verdeel de plakjes radijs over de wraps.

Haal de de huid en de kop van de gerookte makreel. Trek nu voorzichtig het vlees los van de graat. Controleer langs de randen van de makreelfilet of er nog graatjes zijn achtergebleven. Deze kun je er direct uithalen, indien dit er geval is. Breek de makreelfilets in grove stukken en verdeel deze ook over de wraps.

Rol de wraps nu strak op door de onderkant over de vulling te slaan zodat deze volledig bedekt is. Druk dit aan en rol de wraps vervolgens verder op. Afhankelijk van in hoeveel stukken je de wraps wil snijden, prik je de kleine satéprikkers in de opgerolde wraps. Scroll voor de portionering even door naar de tips. Snijd de wraps met makreel tussen de kleine satéprikkers in rolletjes en prik op elke satéprikker een mini augurk.


Tips

Deze wraps met makreel zijn goed gevuld en zijn daarom ideaal om te eten als lunch, maar ook als diner. Je kunt de wrap in dit geval in grovere stukken snijden om makkelijker te eten. Snijd de wrap in 3 of 4 stukken.

Wil je deze wraps met makreel serveren bij de borrel? Maak er dan wat smallere rolletjes van. Gebruik per wrap ongeveer 10 kleine satéprikkers. Met dit recept kun je dus in totaal ongeveer 40 hapjes voor bij de borrel maken.

De kleine augurken op de wrap maken het geheel helemaal af en geven en een feestelijke touch. Je kunt hiermee ook volop variëren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld ook eens: cherrytomaatjes, olijven of een opgerold plakje komkommer.