runderstoofpot met pompoen en Westmalle

Runderstoofpot met pompoen en Westmalle

Hoofdgerecht met vlees | 20 minuten + 3 uur stoven


Ingrediënten (6 pers.)

± 600 gram sukadelappen
3 uien
3 tenen knoflook
1 flesje Westmalle dubbel (bier)
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel bloem
250 ml rundvleesbouillon
1 bosje peterselie


Bereidingswijze

Verwarm een stoofpan op het vuur met een beetje boter. Braad op hoog vuur de sukadelappen om en om aan en haal ze hierna uit de pan. Zet de sukadelappen opzij tot verder gebruik.

Snijd de uien en de knoflook grof en bak op middelhoog vuur 4 minuten aan. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe, meng het geheel goed door totdat met name de bloem goed verdeeld is door de uien en bak 2 minuutjes mee. Snijd de steeltjes van het bosje peterselie. Leg het blad apart tot verder gebruik. Snijd de steeltjes fijn voeg toe aan de stoofpan.

Doe de sukadelappen terug in de pan, giet de bouillon en de Westmalle dubbel erbij en breng het geheel aan de kook. Zet, zodra het runderstoofpotje kookt, het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 3 uur stoven.

Maak intussen de pompoen schoon en snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Voeg de laatste 30 minuten van het stoven de pompoenblokjes toe aan het stoofpotje. Laat het geheel zo verder stoven totdat de pompoen gaar is.

Hak het blad van de peterselie fijn. Serveer de runderstoofpot met pompoen en Westmalle met wat brood, aardappelpuree of rijst en strooi de fijngehakte peterselie over het geheel.


Tips

Bereid je deze runderstoofpot met pompoen en Westmalle daags van te voren? Bewaar de stoofpotje dan in de koelkast. Het blad van de peterselie kun je langer vers houden door het blad van de peterselie in te wikkelen in keukenrol en met een paar druppeltjes vochtig te maken. Leg de peterselie zo in de koelkast en snijd pas fijn voor het opdienen.


Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Runderstoofpot met pompoen en Westmalle”

  1. Pingback: Seizoensgroenten van september: paddenstoelen, pompoen en knolselderij - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.