Runderstoofpot met pompoen, echt comfort food! Dit stoofpotje van rundvlees maak je met Westmalle bier en heerlijke pompoen. Een echte seizoensgroenten. Met dit recept voor runderstoofpot kun je heerlijk doorwarmen op een gure dag!
Runderstoofpot met pompoen
Een stoofpot is het ideale comfort food gerecht. Heerlijk op een gure dag of duik lekker de keuken in met dit recept, voor een lange kooksessie in het weekend. Het resultaat: een heerlijk geurende keuken en een royale pan met écht lekker eten.
Naast rundvlees gebruik je pompoen in dit recept. De pompoen snijd je in blokjes en kun je meestoven. Dit hoeft niet de gehele bereidingstijd, want pompoen is sneller klaar dan het rundvlees. Doordat er zowel vlees als groenten in dit recept zijn verwerkt heeft deze runderstoofpot niet alleen ontzettend veel smaak, maar je hebt meteen een lekker portie groenten binnen.
Rundvlees in Westmalle bier
Het rundvlees uit dit recept stoof je gaar in een vloeistof. Deze runderstoofpot maak je in Westmalle bier. Om specefiek te zijn: Westmalle dubbel. Dit bier is een donker bier en bevat ontzettend veel smaak. Ideaal om een heerlijk stoofpotje mee te maken dus! Het Westmalle dubbel bier geeft echt een karakteristieke smaak aan deze runderstoof.
Westmalle dubbel koop je bij de slijterlij, maar is ook verkrijgbaar bij de grotere supermarkten.
Runderstoofpot met pompoen en Westmalle dubbel
Ingrediënten
- 600 gram sukadelappen
- 3 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 flesje Westmalle dubbel (bier)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 250 ml rundvleesbouillon
- 1 bosje peterselie
Instructies
- Verwarm een stoofpan op het vuur met een beetje boter. Braad op hoog vuur de sukadelappen om en om aan en haal ze hierna uit de pan. Zet de sukadelappen opzij tot verder gebruik.
- Snijd de uien en de knoflook grof en bak op middelhoog vuur 4 minuten aan. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe, meng het geheel goed door totdat met name de bloem goed verdeeld is door de uien en bak 2 minuutjes mee. Snijd de steeltjes van het bosje peterselie. Leg het blad apart tot verder gebruik. Snijd de steeltjes fijn voeg toe aan de stoofpan.
- Doe de sukadelappen terug in de pan, giet de bouillon en de Westmalle dubbel erbij en breng het geheel aan de kook. Zet, zodra het runderstoofpotje kookt, het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 3 uur stoven.
- Maak intussen de pompoen schoon en snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Voeg de laatste 30 minuten van het stoven de pompoenblokjes toe aan het stoofpotje. Laat het geheel zo verder stoven totdat de pompoen gaar is.
- Hak het blad van de peterselie fijn. Serveer de runderstoofpot met pompoen en Westmalle met wat brood, aardappelpuree of rijst en strooi de fijngehakte peterselie over het geheel.
Pingback: Seizoensgroenten van september: paddenstoelen, pompoen en knolselderij - StudioKOOK