foodie favorieten maart hofman alkmaar

Foodie favorieten 03.2019: over guilty pleasures en mijn favoriete terras in Alkmaar

Foodie favorieten. De foodie, dat ben ik en de favorieten, die zijn van mij. In de rubriek ‘Foodie favorieten‘ neem ik je mee in mijn favoriete moment van een periode. Zo leer je mij een beetje kennen en kun je ook een beetje genieten van de dingen die ik leuk vind!


Foodie favorieten van maart

Maart was een bewogen maand en daar horen natuurlijk een hoop leuke dingen bij. Eén van die leuke momenten was 20 maart. Op deze dag is mijn zusje jarig (dus groot feest!), maar start ook de lente. Heerlijk! Weer of geen weer, de lente voelt altijd goed. De dagen worden langer, mensen leven meer op straat en onze voeding ontwikkelt ook met het seizoen mee. In deze ‘foodie favorieten’ vertel ik je over een aantal leuke lentedingen: groene asperges en een van mijn favoriete terrassen in Alkmaar. Daarnaast deel ik ook mijn favoriete kant-en-klaar salade voor op brood en onthul ik mijn guilty pleasure.

foodie favorieten groene asperges

De groene asperges zijn weer in het seizoen! Ik vind ze heerlijk en kijk er elk jaar weer vroeg in het jaar naar uit. Ik eet deze lekkere seizoensgroente het liefst kort gegaard of rauw, lekker knapperig dus! Op StudioKOOK vind je veel lekkere recepten met groene asperges. Binnenkort zet ik ze voor je op een rijtje, voor nu kun je alle recepten hier alvast bekijken.

foodie favorieten garnalen knoflook salade

Ik ben dol op garnalen en ik ben dol op knoflook. Deze garnalen-knoflooksalade van Albert Heijn was dus ook voorbestemd om een echte foodie favoriet te worden! Ik eet hem graag op een wit bolletje, een cracker of een stokbroodje. Ben ik op zoek naar een lekkere salade? Dan kies ik deze garnalen-knoflooksalade. Op zoek naar iets bijzonders voor bij de borrel. Ook dan kies ik deze salade!

Guilty pleasures, eigenlijk ben ik daar dol op. Ze zijn altijd lekker en ik voel me er nooit schuldig over. Ik geniet graag van lekker eten en dit hoeft echt niet altijd gezond te zijn! De lijst van ongezonde lekkernijen waar ik graag mee “zondig” is lang, maar deze hotdogs staan het zeker op. Een wit bolletje met knakworstjes, ketchup, augurk en gebakken uitjes. Houd jij hier ook zo van?

Het zomergevoel spat natuurlijk van deze foto af. Vorige maand schreef ik al over de eerste keer koffie drinken op het terras, deze maand mag ik deze foto’s delen die genomen is tijdens de tweede keer koffie (en lunch) op het terras. Hofman in Alkmaar heeft naar mijn mening een van de betere terrassen van Alkmaar, zowel in voorjaar, zomer en najaar. Ik ben blij dat het voorjaar echt op komst is, zodat er weer flink genoten kan worden op het terras!

Op zoek naar meer foodie favorieten? Deze vind je hier (klik). Of op zoek naar meer persoonlijke artikelen? Deze vind je hier (klik).