Hoofdgerecht met vis | 20 minuten
Ingrediënten (2 pers.)
1 courgette
250 gram cherrytomaten
150 gram rijst
2 eetlepel olijfolie + extra vetstof om in te wokken
zwarte peper en zout
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. De meeste rijst heeft ongeveer 10 minuten om te koken. Hier is dit recept op gebaseerd. Giet de rijst na het koken af en zet met de deksel op de pan weg. Laat de rijst op deze manier nog 10 minuten droog stomen.
Snijd de tilapiafilet in grove stukken en meng met de olijfolie. Breng royaal op smaak met (versgemalen) zwarte peper en eventueel wat zout. Zet de tilapiafilet opzij tot verder gebruik. Zo kan tevens de smaak goed in de vis trekken.
Snijd intussen de prei in grove ringen en was deze. Snijd ook de courgette in grove blokjes. Verwarm een ruime wokpan op het vuur met wat vetstof. Voeg de prei en de courgette toe en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Was de cherrytomaten en voeg deze samen met de gesneden tilapiafilet toe aan de wok. Wok het geheel op middelhoog vuur nog ongeveer 5 minuten, totdat de vis gaar is.
Serveer de gekookte rijst met de gewokte tilapia met prei en courgette direct.
Tips
In plaats van zout kun je ook een eetlepel sojasaus toevoegen aan deze gewokte tilapia. Dit kun je na het serveren over het geheel schenken of je kunt dit de laatste minuut van het wokken toevoegen aan de pan.
Op zoek naar meer snelle en simpele gerechten die klaar zijn binnen 30 minuten? Alle recepten in de categorie ‘Snel & Simpel’ vind je hier (klik).
One comment
[…] eten? Ga voor deze groentecurry met kip. Courgette mag uiteraard niet ontbreken in dit recept. Gewokte tilapia met prei en courgetteOp zoek naar een snel en gezond courgette recept? Zoek niet verder en zet deze gewokte tilapia met […]
Comments are closed