geitenkaastompouce met gerookte zalm

Geitenkaastompouce met gerookte zalm

Voorgerecht • 15 minuten + 20 minuten oventijd


Ingrediënten (6 maal geitenkaastompouce)


300 gram zachte geitenkaas
150 ml slagroom
200 gram gerookte zalm
6 plakjes bladerdeeg
1/2 komkommer
1/2 rode ui, flinterdunne ringen
6 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel suiker
100 gram tuinkers

 

Bereidingswijze

Snijd de plakjes bladerdeeg in tweeën. Prik gaatjes in het bladerdeeg. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat hierna goed afkoelen.

Snijd de komkommer in de lengte in vieren en ontdoe van de zaadlijsten. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller in flinterdunne linten.

Meng in een kommetje de azijn en de suiker. Marineer hier minimaal 15 minuten de komkommerlinten en de rode uienringen in. Laat hierna goed uitlekken.

Doe de zachte geitenkaas en de slagroom in een kom. Voeg een snufje zout en peper toe. Klop met een mixer met een garde tot een luchtige mousse.

Neem per tompouce twee rechthoekige stukken gebakken bladerdeeg. Bestrijk één deel met de geitenkaasmousse en leg het andere deel hier bovenop. Dek af met de gerookte zalm, de komkommerlinten en rode uit en tot slot wat tuinkers.

Serveer de geitenkaastompouce als voorgerecht tijdens het kerstdiner.

 

Tips

Je kunt deze geitenkaastompouce goed voorbereiden. Bak het bladerdeeg ruim van te voren af. Maak de marinade met de komkommer en de rode ui alvast klaar. Je kunt ook de mousse alvast maken. Bewaar dit alles, behalve het bladerdeeg, in de koelkast. Op het moment zelf hoef je de tompouce alleen nog maar in elkaar te zetten.