witte chocolade cheesecake met pepernoten

Witte chocolade cheesecake met pepernoten

Bakken • 20 minuten + 60 minuten bakken + 2 uur opstijven


Ingrediënten (8 pers.)

Voor de bodem
50 gram boter, gesmolten
150 gram pepernoten

Voor de vulling
3 eieren
400 gram crème fraîche
250 gram kwark
60 gram suiker
300 gram witte chocolade

Voor de topping
± 300 gram chocolade pepernoten

 

Bereidingswijze

Mix in een keukenmachine de pepernoten met de boter tot een samenhangende massa ontstaat. Vet een springvorm (ongeveer 21 cm) in en/of bekleed met bakpapier. Stort het koekmengsel in de vorm en druk goed aan. Dit is de bodem.

Klop de eieren los met de crème fraîche, de kwark en de suiker. Smelt de witte chocolade au bain marie. Doe de witte chocolade bij het eimengsel en giet dit op de bodem. Bak het geheel 60 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Laat de taart na het bakken afkoelen. Zet de cheesecake vervolgens in de koelkast voor minimaal 2 uur om stevig te worden.

Verdeel, na het koelen, de chocolade pepernoten over de cheesecake. Snijd punten van de cheesecake met pepernoten 8 punten. Gaat deze cheesecake niet in één keer op? Bewaar ‘m dan in de koelkast.

 

Tips

De keukenmachine zorgt ervoor dat de boter en de koekjes echt goed met elkaar gemengd zijn. Heb je geen keukenmachine? Maak dan de koekjes extra fijn en meng de boter met de hand door de koekkruimels.

Na het bakken is de taart nog niet stevig. Hij zal misschien zelfs nog wat zacht aanvoelen. Dit betekent niet dat de taart niet gaar is. Hij stijft bij het koelen vanzelf op.

 

1 reactie op “Witte chocolade cheesecake met pepernoten”

  1. Pingback: Sinterklaas rocky road - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.