bonapetit

Het boodschappenlijstje van… Astrid

In de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’ deelt een mede foodie zijn of haar boodschappenlijstje. Aan de hand van een aantal leuke vragen kom je meer over het boodschappenlijstje en de deelnemer te weten. Deze keer: Astrid, van de foodblog BONAPETIT.

 


Ben jij een echte planner als het om boodschappen gaat of beslis jij in de supermarkt wat er op tafel komt ’s avonds?

In principe is het de bedoeling dat we op vrijdagmorgen de boodschappen doen. De kaas halen we bij de kaasboer, het vlees bij de slager, brood bij de bakker, groente en fruit bij groenteboer en de rest in de supermarkt. Ik kijk vaak wat bij de slager in de aanbieding is en daar baseer ik meestal mijn gerechten op. Ik ben geen planner (ondanks het weekmenu), maar kook wel met de boodschappen die ik gekocht heb. Ik krijg veel inspiratie uit kookboeken. We hebben 3 pubers in huis, die eten sneller dan ik de boodschappen in huis heb. Ik denk op vrijdag altijd, dat ik boodschappen voor een maand heb gekocht, maar binnen een week is meestal alles weer op en staat onze kast vol lege verpakkingen (waarom ze die niet opruimen, vraag ik met elke weer af)….

 

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje? 

Elke week staat er sowieso verse groente en fruit, kaas en boterhamvlees, brood, vis en/of vlees melk op mijn lijstje. Liefst ook nog verse kruiden. Eigenlijk kan ik blijven doorgaan……

 

Waar doe jij het liefst je boodschappen? 

Zoals ik al bij de eerst vraag schreef, koop ik zoveel mogelijk bij de slager, kaasboer, groenteboer en bakker. De rest bij de supermarkt. Een keer in de twee weken ga ik naar de Aldi of Lidl voor de grote boodschappen, zoals toiletpapier, wasmiddel. Verder bestel ik als het druk met werk en als ik heel veel boodschappen moet hebben online bij de Albert Heijn en daar koop ik eigenlijk ook het liefste mijn boodschappen, omdat ze een groot assortiment hebben. Als ik iets vergeten ben ga ik hier in het dorp naar de PLUS, maar daar kom ik altijd zoveel bekende tegen, dat ik bijna een half uur extra kwijt ben.  We hebben natuurlijk ook veel verse producten van onze boerderij zoals in het seizoen witte en groene asperge, uien, aardappels, peren, pruimen, appels, kersen en rode bessen.

 

bonapetit

 

Wat is jouw grootste valkuil tijdens het boodschappen doen?

Ik denkt de valkuil die iedereen heeft, ik koop teveel en laat me verleiden door aanbiedingen., vooral als ik niet gegeten heb…

 

Voor welk product ga jij door weer en wind naar de supermarkt om het toch nog even te halen?

Er zijn een aantal producten, waar ik echt niet zonder kan. Dat is bijvoorbeeld ansjovis, passata of tomatenblokjes uit blik, melk, eieren en natuurlijk verse groente. En als ik een special recept in mijn hoofd heb, wat ik perse wil maken, dan wil ik nog wel eens naar de supermarkt gaan. Maar eerlijk gezegd, stuur ik meestal de kinderen 😉

 

Wat zou jij echt nooit in huis halen?

Ik kan totaal niks met Smack, dat vind ik zo een ongedefinieerd product, maar dat vind ik met alle kant en klaar maaltijden uit blik. Net honden- of kattenvoer, vraag me oprecht af , wie dat eet….. Dat vind ik overigens veel kant- en klaar producten, daar zitten zoveel toegevoegde ingrediënten in, dat het weinig met het originele gerecht te maken heeft.

 

Bedankt Astrid voor je bijdrage aan de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’!

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek?  Mail dan naar: info@studiokook.nl voor meer informatie. Alle artikelen in deze vaste rubriek vind je hier: ‘het boodschappenlijstje van…‘.