Ontbijt • 5 minuten
Ingrediënten (2 smoothies)
300 ml yoghurt
1 appel
150 gram cranberry’s (vers of diepgevroren)
1 theelepel kaneelpoeder
4 eetlepels havermout
blender
Bereidingswijze
Doe de yoghurt als eerst inde blender. Voeg de havermout, cranberry’s en het kaneelpoeder toe.
Snijd het klokhuis uit de appel en snijd deze vervolgens in blokjes. De appel hoeft niet geschild te worden. Voeg de appel toe aan de yoghurt, havermout, cranberry’s en kaneelpoeder.
Maal met de blender de ingrediënten tot een gladde smoothie. Serveer de smoothie met appel, kaneel en cranberry’s direct. Toch liever bewaren? Zet dan in de koelkast tot gebruik en consumeer zo snel mogelijk.
Tips
Bij het maken van smoothies in de blender is het handig om de vloeistoffen, in dit geval de yoghurt, als eerst in de blender te doen. Dit zorgt ervoor dat het geheel makkelijk gemixt kan worden.
Vind je de smoothie iets te dik? Voeg dan 50 ml water toe.
Gebruik bij voorkeur verse cranberry’s of diepgevroren cranberry’s. Gedroogde cranberry’s zijn eigenlijk niet geschikt voor dit recept omdat deze geen sap bevatten.
Pingback: Makkelijke appeltaartjes met bladerdeeg, mascarpone en speculaaskruiden - StudioKOOK