het boodschappenlijstje van keukenmeid

Het boodschappenlijstje van… Beau

In de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’ deelt een mede foodie zijn of haar boodschappenlijstje. Aan de hand van een aantal leuke vragen kom je meer over het boodschappenlijstje en de deelnemer te weten. Deze keer: Beau, van de foodblog Keukenmeid


Beau is een zelfbenoemde chefkok van haar studentenhuis. Maar, van een simpele studentenhap moet zij niets hebben. Op haar blog Keukenmeid deelt ze heerlijke recepten, van hartige wentelteeftjes tot zomerse stamppotten. Ook geeft ze ook regelmatig een kijkje in haar (studenten)leven. Nieuwsgierig geworden naar de dame achter de blog en dit boodschappenlijstje? Lees dan snel verder!

 

Ben jij een echte planner als het om boodschappen gaat of beslis jij in de supermarkt wat er op tafel komt ’s avonds?

Ik probeer zoveel mogelijk van mijn maaltijden te fotograferen en daarom plan ik vaak wel welke boodschappen ik daar precies voor nodig heb. Wel doe ik bijna iedere dag boodschappen, echt belachelijk eigenlijk. Ik vind het gelukkig niet vervelend en ik bepaal gewoon graag op de dag zelf wat ik die avond ga eten. Het komt wel eens voor dat ik in de winkel snel een kipschnitzel en broccoli haal, maar dat is maar zelden.

 

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje? 

Op mijn boodschappenlijstje ontbreekt nooit kwark want dat is hier niet aan te slepen. Als mijn vriend langskomt, gaat er zomaar een kilo doorheen en ook ik eet ’t graag als toetje of juist voor het eten om de ergste honger te stillen. Verder koop ik altijd wel fruit, afhankelijk van het seizoen en acties en ook havermout moet ik vaak nieuw halen. Wow, ik lijk nu echt een healthy fitgirl en dat is heel onterecht. Ik eet alles wat ik wil eten maar de basis is gewoon best wel gezond, zie ik nu!

 

Waar doe jij het liefst je boodschappen?

Het liefst ga ik naar de Albert Heijn. De XL als het even kan, dat is echt een uitje met al die extreme producten. Misschien ben ik niet helemaal onpartijdig want ik werk ook bij een AH, vaak doe ik dus ook na werk meteen boodschappen. Laatst moest ik gedwongen een paar weken naar de Aldi en dat trok ik echt niet, ik móet die keuzes van de AH gewoon hebben. Ik koop trouwens ook veel bij de Jumbo omdat dat het dichtst bij huis is en soms ga ik naar een Turks winkeltje voor kruiden en naar een toko voor bijvoorbeeld bao buns.

het boodschappenlijstje van beau keukenmeid.com

 

Wat is jouw grootste valkuil tijdens het boodschappen doen?

Dat is wanneer ik perse een product moet hebben voor een recept, maar het uitverkocht is. Dan sta ik daar zomaar heel irritant tien minuten te twijfelen wat ik ga kopen als vervanging of dat ik het fotograferen dan toch maar even uitstel.

 

Voor welk product ga jij door weer en wind naar de supermarkt om het toch nog even te halen?

Een toetje, honderd procent. Bij mij thuis aten we vroeger altijd een toetje na het eten. Soms een spannende pudding, soms simpele vanillevla. Ik heb na mijn zoute maaltijd gewoon altijd vet veel zin in zoet. Dus daar spring ik dan wel voor op de fiets.

 

Wat zou jij echt nooit in huis halen?

Nouja, nooit? Er is weinig wat ik niet lust. Ik ben niet zo fan van lever en ander orgaanvlees maar ik geloof best dat het heel lekker kan zijn als je het goed klaarmaakt. Of ik dat zelf ooit zal doen, is een tweede. Oh, als we het dan gaan hebben over dingen die ik niet lust: tonijn uit zo’n blikje. Gadver nee, dat is voor katten.

 

Wat kook je het liefst met de producten van dit boodschappenlijstje?

Met dit boodschappenlijstje ging ik naar de winkel voor een lekkere risotto! Risotto is sowieso één van mijn lievelingsdingen ooit en deze met citroen, mozzarella en basilicum was meer dan geslaagd. Verder kocht ik wat van die dingen die op waren, zoals kwark en knoflook. Uien, wijn en bouillon had ik nog dus dat hoefde ik niet te kopen voor het recept. Ik kijk nu naar het lijstje en bedenk me: limonade heb ik ook altijd in huis! Dan drink ik zoveel meer op een dag.

het boodschappenlijstje van beau keukenmeid.com

 

Bedankt Beau voor je bijdrage aan de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’!

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek?  Mail dan naar: info@studiokook.nl voor meer informatie. Alle artikelen in deze vaste rubriek vind je hier: ‘het boodschappenlijstje van…‘.