Vegetarische lunch • 10 minuten
Ingrediënten (2 broodje brie met granola)
½ stokbrood
50 gram gemengde sla
4 eetlepels vijgenjam
¼ komkommer
200 gram brie
4 royale eetlepels granola
Bereidingswijze
Halveer het stokbrood in de lengte en besmeer beide helften stokbrood met een dunne laag vijgenjam. Verdeel de gemengde sla over de onderste helft.
Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een kaasschaaf of dunschiller. Leg de plakjes komkommer op de gemengde sla.
Snijd ook de brie in plakjes en leg deze op het stokbrood. Verdeel de granola over de brie en dek af met de bovenste helft van het stokbrood. Prik eventueel twee prikkers in het brood en halveer het stokbrood zodat twee gelijke stukken ontstaan. Serveer dit broodje brie met granola direct.
Tips
Snijd het belegde stokbrood in meerdere kleinere porties. Dit is handig om uit te delen of om te serveren tijdens een high tea. Deze broodjes brie met granola zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld een picknick!
Niet dol op (vijgen)jam? Dit kun je ook vervangen door honing.
Misschien vind je dit ook lekker
Pingback: Tosti geitenkaas met vijgenjam en spek - StudioKOOK
Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK
Pingback: Zelf granola maken - basisrecept - StudioKOOK