ik ga naar huis en ik neem mee deb's bakery and kitchen

Ik ga naar huis en ik neem mee… #7 Lokale producten, kookinspiratie en brocante

De zomervakantie is voorbij en helaas zijn de zonnigste dagen in Nederland ook voorbij gevlogen. Om het vakantiegevoel nog wat langer vast te houden vind je op StudioKOOK de komende weken elke vrijdag de mooiste vakantieverhalen van bloggers gebaseerd op hun souvenirs. Welke typische souvenirs worden trouw mee naar huis gebracht na een heerlijk verblijf in het buitenland? Je leest het in de tijdelijke zomerrubriek ‘Ik ga naar huis en ik neem mee…‘ op StudioKOOK!
In de zevende editie vertelt Debbie van Deb’s bakery and kitchen over de dingen die zij heeft ontdekt in Bretagne, Frankrijk. 

 


Hoi! Ik ben Debbie van foodblog Deb’s Bakery & Kitchen. Koken en bakken zijn mijn grootste passies naast mijn gezin. Ik ben 39, getrouwd en moeder van 2 zoons van 4 en 6 jaar. Een paar weken geleden ging ik met mijn gezin 2 weken op vakantie naar Bretagne in Frankrijk. Het was de eerste keer dat we deze regio bezochten en zeker niet de laatste keer! Wat een fantastische plek waar je je als foodie ook helemaal kunt uitleven op al het lekkers dat deze regio biedt! De eerste week zaten we in Noord-Bretagne en de 2e week in het Zuiden.

 

Lokale producten

Vakantie is voor mij het ontdekken van nieuwe dingen: van plekken waar je nog nooit geweest ben tot smaken die je nog nooit geproefd hebt. Daarom gaan er het liefst na de vakantie zoveel mogelijk lokale producten mee naar huis. De supermarkten in Frankrijk zijn altijd een waar walhalla voor me omdat ze er zo ontzettend veel hebben! Vooral ook veel bakproducten haha. Deze keer nam ik zoute boter caramelsnoepjes mee naar huis naast diverse portachtige dranken gemaakt van appel bij een lokale distilleerderij en chocola uit de supermarkt. Ze hebben in Frankrijk zoveel soorten pure chocoladerepen, echt verrukkelijk!

 

ik ga naar huis en ik neem mee deb's bakery and kitchen

 

Inspiratie voor thuis

Eigenlijk in lijn met de lokale producten neem ik ook een hele hoop inspiratie mee naar huis! Op vakantie doe ik zoveel inspiratie op voor nieuwe recepten en nieuwe smaken. Ik schrijf op wat ik proef en zie het meestal ook terug op de foto’s en dan thuis ga ik daarmee aan de slag. Ik wil nu als eerste een soort gebakje gaan maken zoals ik die in Bretagne heb gegeten. Het heet Kouign amann en is echt te lekker! Dus dat gaat dan op mijn to bake lijstje en dan ga ik op zoek naar hoe ik het moet maken. Uiteraard hoop ik dat het lukt zodat ik dan weer het recept met mijn volgers kan delen!

 

Rommelmarkten en brocante

Nog een must als ik Frankrijk bezoek: het afstruinen van rommelmarkten! Dat is een hobby van mij en mijn man en we zijn altijd op zoek naar brocante pareltjes. De laatste jaren valt het mee maar de eerste jaren sleepten we behoorlijk wat mee richting Nederland zoals een oud schoolbureautje en een toffe dekenkist. Tegenwoordig ben ik meer op zoek naar bijzonder servies, pannen en bestek. Allemaal fijne props om mijn foodfoto’s te stylen! Dit jaar ben ik ook weer geslaagd met 2 mooie taartscheppen, theelepeltjes en een soeplepel! Die zien jullie dus wel op de foto’s voorbijkomen!

 

Bedankt Debbie, voor jouw deelname aan de rubriek ‘Ik ga naar huis en ik nee mee…’! Meer lezen over vakantiesouvenirs van bloggers? Alle artikelen in deze rubriek vind je hier