Paarse basilicum, ken jij dit mooie product al? Paarse basilicum is een basilicumsoort, net als de groene basilicum. Je raadt het al: paarse basilicum herken je aan de prachtige dieppaarse kleur. Je kunt er heerlijk mee koken. Maak er bijvoorbeeld deze paarse basilicum pesto mee!
Paarse basilicum
Paarse basilicum is een basilicumsoort. Je kent deze basilicum, je raadt het misschien, al de prachtige dieppaarse, donkerblauwe kleur. Er mooi om te zien! De paarse basilicum kun je, net als de groene variant, ook eten. Je kunt er dus ook mee koken. Erg leuk om de blaadjes van deze basilicumplant bijvoorbeeld de gebruiken als garnering of in een salade.
Paarse basilicum heeft ook een lekkere smaak. Deze is vergelijkbaar met de groene basilicum, maar smaak iets kruidiger.
Paarse basilicum pesto
Ik maak een heerlijke paarse basilicum pesto met deze kruidenplant. De pesto is makkelijk om te maken en erg leuk. Om op deze manier eens te variëren met pesto en een niet-traditioneel recept te maken. Daarnaast is het ook erg leuk om eens te koken met de paarse basilicum.
Tijdens het koken en het verwerken van de paarse basilicum, verandert de kleur van het product. Helaas, maar de smaak is niet minder lekker! De diep paarse kleur verandert tijdens het koken naar groen! Je houdt dus een groene pesto over. Ook erg lekker.
Serveer de paarse basilicum pesto met toastje, wat vers geraspte kaas en natuurlijk wat van die prachtige paarse blaadjes. Dit is meteen mooie kleur contrast in het gerecht. Je kunt dit recept serveren als borrelhapje, maar deze pesto smaakt ook erg lekker bij deze Italiaanse plate met smashed aardappelen. Tip!

Paarse basilicum pesto – zelf maken
Ingrediënten
- 20 gram paarse basilicum
- 25 gram pijnboompitten
- 40 gram oude kaas (geraspt)
- 70 gram olijfolie
- peper en zout
En verder:
- hakmolentje (zie tip)
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een hakmolentje. Mix dit tot een pesto. Je kunt de pesto zo grof of zo glad maken als je zelf lekker vindt. Breng de pesto op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!