aardbeien wassen aardbeien bewaren

Kooktip #3: aardbeien wassen zonder smaakverlies

In de vaste rubriek ‘Kooktips’ vind je handige tips en weetjes voor in en rondom de keuken. Geen sexy gerechten, maar handige handvatten om het koken gemakkelijker te maken. In deze editie gaat het over aardbeien wassen. Want, wist je dat ze tijdens het wassen veel smaak verliezen?


Aardbeien, wie is er niet dol op? Dit lekkere, zoete zomerfruit is een echt seizoensproduct en je kunt er van alles mee! Eet ze in de yoghurt als ontbijt, op brood of zelfs in een salade. Toch valt al veel winst te behalen wat betreft de smaak van deze favorieten bij het wassen en schoonmaken van aardbeien. Want, wist je dat veel smaak verloren gaat bij het wassen?

Een aardbei kan veel smaak opnemen, maar je wil niet dat dit ten koste gaat van het product zelf. In een zomerse (alchoholvrije) cocktail is dit probleem minder aan de orde, maar verder wil je liever niet dat verse aardbeien waterig smaken.


Mijn kooktip voor aardbeien wassen zonder smaakverlies

Wanneer je een aardbei opensnijdt, neemt de aardbei eenvoudig nieuwe smaken op. Dit gebeurt dus ook wanneer je het kroontje van het fruit snijdt ze daarna wast in water. Om te voorkomen dat de aardbei water opneemt, snijd er verwerk je deze pas ná het wassen. Probeer het eens, je zult het verschil direct merken!

1 reactie op “Kooktip #3: aardbeien wassen zonder smaakverlies”

  1. Pingback: Aardbeien bewaren, dit is de beste manier! - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.