mamamieppie

De eetzonden van… MamaMieppie Hapjesservice

In de rubriek ‘De eetzonden van…’ doen foodbloggers een boekje open over de zonden die zij begaan in de keuken of tijdens het foodbloggen. Een zonde begaan we allemaal weleens, al wordt dat lang niet altijd benoemd. Deze keer vertelt Miranda Groen, MamaMieppie Hapjesservice, over bourgondisch koken en het Siciliaanse leven.


Mamamieppie Hapjesservice

Mijn naam is Miranda Groen, 43 jaar oud en trotse eigenaresse van MamaMieppie Hapjesservice, getrouwd met Hans en samen hebben we 3 prachtige zonen die inmiddels 20, 18 en 14 jaar oud zijn.

MamaMieppie Hapjesservice verzorgd niet alleen hapjes en lunches maar er is ondertussen door de weeks ook een maaltijdservice bij gekomen. Al met al doe ik de dingen die ik leuk vind en heb ik van m’n hobby mijn werk kunnen maken.

mamamieppie

Ijdelheid

ik ben wat betreft mijn werk een enorme pietlut. Het moet niet alleen lekker zijn maar ook wil ik dat het er mooi uitziet. Het grootste compliment kreeg ik laatst: je schalen met hapjes zien er altijd kleurrijk uit het is net een schilderij.


Hebzucht

ik ben verzot op mooie kookboeken, die niet alleen maar uit recepten bestaan maar ook mooie achtergrondverhalen, mooie foto’s. Het moet lezen als een leesboek. Een goed voorbeeld voor mij zijn hiervoor de kookboeken van Tessa Kiros en Mangiamo van Antoinette Coops.


Lust

Ik ben verzot op hartig!! En helemaal op kaas samen met port. Samen met Hans heb ik gegeten bij Merlet in Schoorl. Tijdens ons 7 gangen diner kwam op een gegeven moment de “kaastrolley ”en wat daar op lag ………mmmmmmmmm als ik eraan terugdenk loopt het wat me weer in de mond. Ik kon zelf aangeven van wat voor soort kazen ik hield…Nou mij kan het niet gek genoeg zijn het was echt goddelijk, een echtte aanrader om daar eens te gaan eten.


Jaloezie

Jaloers kan ik zijn op al die mooie foodie foto’s die langs komen op Instagram en facebook. Ik ben daar zelf helemaal niet handig in en maak altijd de foto’s met m’n telefoon…Ooit zou ik dat dus nog wel eens goed willen leren. Ook zou ik heel graag nog eens verfijnder willen leren koken. Ik kook heel bourgondisch en grof en zou het graag willen verfijnen.

mamamieppie
mamamieppie

Gulzigheid

Waar ik ook ontzettend van houd, is goede wijn of een goede port. Vroeger kocht ik vaak mijn wijn bij de supermarkt maar tegenwoordig ga ik graag naar de Burg hier op het dorp. Ellen en Monique van de wijnkelder weten precies waar ik van houd en adviseren me graag een wijntje of een lekkere port. Tegenwoordig werkt onze oudste zoon daar ook in de weekenden en hij neemt af en toe ook weer een nieuw wijntje voor me mee.

Woede

Ik ben niet snel woedend maar als iets echt niet lukt zoals ik het in m’n hoofd heb……zoek dan maar dekking.


Luiheid

Luiheid kan ik niet……ik ben altijd bezig en m’n hoofd draait altijd op volle toeren. De enigste plekjes waar ik kan ontspannen is als we naar ons strandhuisje bij Schoorl aan zee gaan. Daar kom ik volledig tot rust en kan ik stil genieten van de zee. Ook op Sicilië vind ik mijn rust ondanks dat het er soms druk en hectisch kan zijn, maar ik geniet volop van het Siciliaanse leven daar, de mensen, de wijn en et eten.

Ontzettend bedankt voor je bijdrage, Miranda! Ben je benieuwd naar de gerechten en hapjes die je kunt bestellen bij MamaMieppie Hapjesservice ? Neem dan zeker een kijkje op de website (klik).

Ben je nieuwsgierig naar meer eetzonden van bloggers? Bekijk hier (klik) alle artikelen in deze rubriek.