Eton Mess, een super lekker en makkelijk dessert uit de Engels keuken. Eton Mess bestaat uit verschillende laagjes van meringue, fruit en in dit recept yoghurt. De yoghurt maakt deze Eton Mess zo lekker fris! Heerlijk in combinatie met rood fruit.
Wat is Eton Mess?
Eton Mess is een Engels dessert. Traditioneel wordt dit makkelijke toetje gemaakt met slagroom, meringue en aardbeien. Maar, eigenlijk kun je met Eton Mess alle kanten op. Lekker veel mogelijkheden om te variëren dus!
Ik maak een Eton Mess met yoghurt. Dit is veel frisser dan slagroom en ligt een stuk minder zwaar op de maag. Sommige desserts kunnen vrij machtig zijn, maar daar heb je met dit recept geen last van. Daarnaast voeg ik rood fruit toe om het dessert iets extra’s te geven. Kies rood fruit dat je lekker vindt: een kant-en-klare mix (bijvoorbeeld uit de vriezer), aarbeien, bramen, rode bessen… Ik kies voor blauwe bessen en granaatappelpitjes. Een lekker combinatie van zoet een zoetzuur. Heerlijk!
Serveren en presenteren
Een Eton Mess mag, zoals de naam al doet vermoeden, een beetje “messy” zijn. Dit betekent: niet te netjes. Maak laagjes van yoghurt, meringue (in stukjes verbrokkeld) en rood fruit. De laagjes hoeven niet super strak in een glaasjes te zitten, maar mogen lekker rustiek ogen.
Wil je dit toetjes toch wat chiquer presenteren, focus je dan op de toppings. Maak de bovenkant af met wat fijne meringue, wat fruit in z’n geheel in het dessert gestoken en als extraatje een lekker koekje. Dit maakt het helemaal af! Denk bijvoorbeeld aan een paaskoekje (zie foto), een bitterkoekje of kletskop.
Makkelijke toetjes
Na een diner kies ik graag voor een makkelijk toetje om mee af te sluiten. Dit recept is daar een perfect voorbeeld van. Op StudioKOOK vind je nog meer recepten voor makkelijke toetjes. Laat je ook inspireren door de onderstaande recepten:




Eton Mess met yoghurt en bosvruchten
Ingrediënten
- 200 gram (vruchten) yoghurt
- 4 meringueschuimpjes (ongeveer 8 eetlepels totaal)
- 200 gram bosvruchten
- 4 kleine koekjes naar keuzes
Instructies
- Verkruimel het meringueschuim grof. Maak laagjes van de yoghurt en het verkruimelde schuim.
- Maak als laatste een laagje met bosvruchten en steek een koekje in de Eton Mess. Serveer direct. Eet smakelijk!