Osteria Vicini

Osteria Vicini in Rotterdam: eten zoals bij de Italianen thuis

Samen met een groep andere bloggers werd ik door Debbie Bodewes van Deb’s Bakery uitgenodigd voor een uitgebreide lunch bij Vicini Rotterdam. Een bovenverwachting gezellige middag met heerlijke Italiaanse gerechten. Vicini Rotterdam is een plek voor iedereen. Hier wordt je verwelkomd met echte Italiaanse hartelijkheid. 


 

Wanneer ik het restaurant in loop, valt mijn oog vrij snel op een lange gedekte tafel. De kannen met water, glazen, brood en olijfolie staan al klaar. Zou dit onze tafel zijn? Ik ben de eerste gast van het event en heb nog geen idee hoeveel bloggers en wie er komen. Ik droom nog even weg bij het zien van de mooie tafel, het zonlicht wat het hele restaurant beschijnt en aan de heerlijke Italiaanse keuken. Benieuwd wat mij te wachten staat!

Debbie loopt het restaurant binnen en vrij snel daarop volgt de rest. Het is een zoete inval van liefhebbers van eten en gezelligheid. Niet alleen ‘ons clubje’ foodbloggers, maar dit geldt ook voor de overige gasten van Vicini Rotterdam. Dit restaurant is een plek voor iedereen. Van catering tot verjaardagen, van vergaderingen tot een gezellige borrel. Osteria is Italiaans voor buurthuis en vicini betekent buren. Osteria Vicini is een plek om te ontmoeten dus.

 

Osteria Vicini in Rotterdam

Lekkernijen die de smaakpapillen doen aanwakkeren

Sfeer onder de blogger zit er snel goed in. Dit komt mede door het lekkere eten. De gerechten worden achter elkaar geserveerd, sneller dan er gegeten wordt. De lunch begint met een aantal aperitivi en antipasti (aperitiefjes en voorgerechten). Onder andere bruschette met tomaat, gegrilde groenten met Parmezaanse kaas en supplì ai piselli (risotto kroketjes met erwten) passeren de revue. Stuk voor stuk lekkernijen die de smaakpapillen doen aanwakkeren.

Een rondleiding door het restaurant volgt. Want, bij Osteria Vicini in Rotterdam kun je niet alleen lekker eten, maar is de uitgelezen plek om borrel of andere (feestelijk) event te organiseren. Deze zaak beschikt over een knusse woonkamer in de kelder, een unieke plek om je even te kunnen afzonderen met vrienden of familie. Uiteraard met alle heerlijkheden die Vicini te bieden heeft.

 

Uitgesproken smaken staan voorop

Bij terugkomst aan de tafel worden verrast met een volgende gang. De tafel vult zich snel met allerlei pizza’s en pasta’s. Niet alleen fantastisch lekker, maar ze bevatten ook bijzondere smaakcombinaties. Naast klassieke smaken zoals mozzarella, Parmaham en gedroogde tomaatjes worden de pizza’s ook belegd met o.a. kalfsgehakt, pepers, gemarineerde kip en gepofte paprika. Voor de pasta’s geldt hetzelfde: uitgesproken smaken staan voorop. Gnocchi met gekonfijte eendenbout, linguine met garnalen en pistache en meer lekkere pastagerechten staan op het menu bij Osteria Vicini in Rotterdam.

 

Osteria Vicini in Rotterdam

 

Bij Osteria Vicini staat de deur altijd open. Althans, van maandag t/m vrijdag vanaf 8.30 en zaterdag en zondag vanaf 9.30 tot 23.30. Hier ben je aan het juiste adres voor een lekkere kop koffie in de ochtend, een heerlijke uitgebreide lunch, gezellig diner of een borrel. Bij Vicini eet en geniet je zoals bij de Italianen thuis.

 

Osteria Vicini
Kortekade 63-69
3062 GN Rotterdam