omelet uit de oven met prei en gorgonzola

Omelet uit de oven met prei en gorgonzola

Vegetarische lunch • 30 minuten

 


Ingrediënten (1 pers.)

2 eieren
¼ prei
± 50 gram gorgonzola
scheut melk of room  (±50 ml)
peper en zout

een klein ovenschaaltje

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper en zout. Was de prei en snijd in de dunne ringen. Meng deze met het eimengsel.

Vet de ovenschaal eventueel in met wat boter of olie. Giet het eimengsel in de ovenschaal. Snijd de gorgonzola in grove stukken en verdeel deze oven het ei.

Bak het geheel 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de omelet uit de oven met prei en gorgonzola direct bijvoorbeeld met een stuk brood.

 

Tips

De baktijd kan een aantal minuten verschillen, afhankelijk van de ovenschaal. Gebruik je een lage, brede ovenschaal dan kan de baktijd iets korter uitvallen. Gebruik een hogere, minder brede ovenschaal? Tel er dan een aantal minuten bij op. De ovenschaal op de foto is de ovenschaal waar de baktijd uit het recept op gebaseerd is.

Dit recept is extra makkelijk om te maken omdat er geen ingrediënten voorgegaard hoeven te worden.

Deze omelet uit de oven met prei en gorgonzola is een echte alleskunner. Serveer hem met een lekker stuk brood als zondags ontbijt of lunch, maar dit gerecht is ook geschikt als diner, aangevuld met een lekkere salade of een kom soep.

 

Misschien vind je dit ook lekker

 

1 reactie op “Omelet uit de oven met prei en gorgonzola”

  1. Pingback: Seizoensgroenten van januari - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.