Rösti en raclette, een top combinatie! Zet deze rosti raclette dus zeker een keer op tafel als de dagen weer wat kouder worden. Lekker met chorizo, olijven en wat verse kruiden.
Rosti raclette recept
Rösti is een heerlijke aardappelpannenkoek en raclette is gesmolten Zwitserse kaas die je kunt serveren op allerlei gerechten of ingrediënten. Bekend is een broodje raclette of raclette bereiden op een speciaal raclette toestel (vergelijkbaar met gourmetten). Maar, voor dit recept serveer je die heerlijke raclette kaas op een rösti. Super lekker!
Rösti raclette uit de oven
Dit recept is super eenvoudig en snel klaar. Ik gebruik rösti uit de diepvries, maar je kun je de rösti natuurlijk ook eerst zelf maken.
Bereid de röstirondje zoals aangegeven op de verpakking. Bak ze lekker krokant in de oven. Leg er hierna wat plakjes raclette kaas op en laat deze 3 tot 4 minuten meesmelten in de oven. De gesmolten kaas en de röstirondjes smaken zo lekker samen!
Haal de rosti raclette uit de oven en maak ze af met wat plakjes chorizo, een olijf en wat verse kruiden. Je kunt dit gerecht serveren als borrelhapje of als bijgerecht.
Rösti raclette met chorizo, olijven en verse kruiden
Ingrediënten
- 8 röstirondjes (kant-en-klaar, diepvries)
- 50 gram raclettekaas
- 8 plakjes chorizo (vleeswaren, dungesneden)
- 8 olijven
- verse kruiden naar keuze
Instructies
- Bereid de röstirondjes zoals aangegeven op de verpakking. Snijd intussen de raclettekaas in 8 porties.
- Verwarm de oven voor, eventueel met grillstand aan, op 200 graden.
- Leg de porties raclettekaas op de bereidde röstirondjes. Laat de kaas 3 tot 4 minuten smelten in de oven. Eenmaal zacht en gesmolten, dan kunnen de röstirondjes uit de oven gehaald worden.
- Leg de chorizo, een olijf en wat verse kruiden op de rösti raclette en serveer direct. Eet smakelijk!