rosti raclette recept

Rosti raclette recept met chorizo

Rösti en raclette, een top combinatie! Zet deze rosti raclette dus zeker een keer op tafel als de dagen weer wat kouder worden. Lekker met chorizo, olijven en wat verse kruiden.



Rosti raclette recept

Rösti is een heerlijke aardappelpannenkoek en raclette is gesmolten Zwitserse kaas die je kunt serveren op allerlei gerechten of ingrediënten. Bekend is een broodje raclette of raclette bereiden op een speciaal raclette toestel (vergelijkbaar met gourmetten). Maar, voor dit recept serveer je die heerlijke raclette kaas op een rösti. Super lekker!


Rösti raclette uit de oven

Dit recept is super eenvoudig en snel klaar. Ik gebruik rösti uit de diepvries, maar je kun je de rösti natuurlijk ook eerst zelf maken.

Bereid de röstirondje zoals aangegeven op de verpakking. Bak ze lekker krokant in de oven. Leg er hierna wat plakjes raclette kaas op en laat deze 3 tot 4 minuten meesmelten in de oven. De gesmolten kaas en de röstirondjes smaken zo lekker samen!

Haal de rosti raclette uit de oven en maak ze af met wat plakjes chorizo, een olijf en wat verse kruiden. Je kunt dit gerecht serveren als borrelhapje of als bijgerecht.

rosti raclette recept

Rösti raclette met chorizo, olijven en verse kruiden

Rosti raclette recept, echt super lekker! De aardappel en kaas smaken heerlijk samen en maak af met chorizo, olijven en verse kruiden.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Duits, Frans
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 8 röstirondjes (kant-en-klaar, diepvries)
  • 50 gram raclettekaas
  • 8 plakjes chorizo (vleeswaren, dungesneden)
  • 8 olijven
  • verse kruiden naar keuze

Instructies
 

  • Bereid de röstirondjes zoals aangegeven op de verpakking. Snijd intussen de raclettekaas in 8 porties.
  • Verwarm de oven voor, eventueel met grillstand aan, op 200 graden.
  • Leg de porties raclettekaas op de bereidde röstirondjes. Laat de kaas 3 tot 4 minuten smelten in de oven. Eenmaal zacht en gesmolten, dan kunnen de röstirondjes uit de oven gehaald worden.
  • Leg de chorizo, een olijf en wat verse kruiden op de rösti raclette en serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Op de foto bij dit recept serveer ik verse dille. Dille smaakt erg goed bij aardappel. Andere lekkere kruiden zijn: bieslook, kervel of peterselie.
Trefwoord 5 ingrediënten, Makkelijk, Winter

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating