stoofperenlikeur

Stoofperenlikeur

Stoofperenlikeur. Dol op stoofpeertjes? Maak er eens deze stoofperenlikeur mee! Helemaal niet moeilijk en zo ontzettend lekker. Alvast een tipje: deze zelfgemaakte likeur van stoofperen is ook erg leuk om cadeau te doen.



Stoofperenlikeur

Zelf likeur maken is helemaal niet moeilijk. Dat zie je bijvoorbeeld ook bij deze heerlijke citroenlikeur. Om zelf likeur te maken heb je alcohol nodig en een smaakmaker. Voor dit recept gebruik je wodka. De smaakmaker zijn natuurlijk stoofperen!

De stoofperen laat je strekken in de wodka. Na een periode is de smaak helemaal in de alcohol getrokken. Je kunt de alcohol dan zeven, je voegt er een smaakvolle (liefst ook zelfgemaakte) siroop aan toe om ‘m echt op smaak te brengen en schenk de stoofperenlikeur in schone flessen of potten. Lekker voor een gezellig avondje in het weekend of leuk om cadeau te doen!


Likeur van stoofperen

Likeur van stoofperen. De stoofperen trekken in de alcohol, dus die kruidige smaak van stoofperen trekt in de vloeistof. Zo eenvoudig is het maken van stoofperen. Natuurlijk wil je wel eerst eventjes zelf stoofperen maken. Het lekkerste recept voor stoofperen vind hier (klik). Stoofperen maken is gelukkig ook niet moeilijk, maar wel veel en veel lekkerder dan stoofperen uit een kant-en-klare pot!

stoofperenlikeur

Stoofperenlikeur

Stoofperenlikeur maak je met stoofpeertjes. Makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker! Heerlijk, zelfgemaakte likeur van stoofpeertjes voor de borrel!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 45 dagen
Gang Drankjes
Keuken Hollands
Porties 1 liter

Ingrediënten
  

  • 8 stoofperen
  • 1 liter wodka
  • 200 ml kookvocht van stoofperen (of siroop)
  • 400 ml water
  • 200 gram kristalsuiker

En verder:

  • een schone pot met deksel (1,5 liter inhoud)
  • een fijne zeef
  • schone flessen om de stoofperenlikeur in te bewaren

Instructies
 

  • Doe de stoofperen, zonder aanhangend vocht, in de schone pot. Schenk hier de wodka bij. Doe de pot dicht met een goed sluitende deksel en laat de pot minimaal 1,5 maand trekken. Ik bewaar de pot in de tussentijd in de koelkast.
  • Na 1,5 maand kun je de stoofperenlikeur afmaken. Maak een siroop van het kookvocht van de stoofperen (zie tip), het water en de suiker. Doe deze ingrediënten in een steelpannetje en zet het vuur laag. Laat de suiker smelten in de vloeistoffen. Als de suiker is opgelost, is je siroop klaar.
  • Zeef de stoofperen uit de wodka. Doe de zelfgemaakte siroop bij de wodka en meng goed door. Dit is de stoofperenlikeur. Bewaar de stoofperenlikeur in schone flessen.

Notities

Als je zelf stoofpeertjes maakt voor deze stoofperenlikeur, kun je het kookvocht opvangen en invriezen. Wanneer je de zelfgemaakte likeur gaat afmaken, kun je dit kookvocht ontdooien en hier de siroop mee maken. 
Indien je geen kookvocht hebt om siroop mee te maken, kun je de volgende verhoudingen aanhouden om siroop mee te maken volgens de bovenstaande bereidingswijze:
600 ml water
300 gram suiker.
Stoofpeertjes kun je ook kant-en-klaar kopen in een pot. Hiervan kun je ook het vocht uit de pot gebruiken, i.p.v. het kookvocht, om siroop mee te maken. 
Trefwoord Dranken, Herfst, Likeur, Makkelijk

3 reacties op “Stoofperenlikeur”

    1. Hi Anneke! Voor deze likeur maak je eerst stoofpeertjes. Een link naar het recept hiervoor vind je in de tekst. Met de stoofpeertjes (deze zijn dus bereid) kun je de likeur maken.
      Je kunt ook kant-en-klare stoofperen gebruiken.
      Groet, Demi

  1. Ed van den Berg

    5 sterren
    Stoofperen bereid met rooie wijn zodat ze een mooie rode kleur krijgen. Heb ze laten afkoelen in een wekpot en aangevuld met 1 liter fles wodka. Van het overgebleven kookvocht en water en suiker de siroop gemaakt. En dit aangevuld in de wekpot. Dichtdoen en in de koelkast en voor de kerstdagen gaan we eventjes voor proeven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating