pompoen pinsa

Pompoen pinsa met gekarameliseerde ui en salami

Pompoen pinsa, een heerlijke Italiaanse pinsa met als basis pompoen. Deze ietwat zoete herfstgroente gebruik je in pureevorm. Zelfgemaakt of kant-en-klaar, pompoenpuree kun je in beide vormen gebruiken. Beleg de pinsa vervolgens nog met gekarameliseerde ui, kaas en salami. Een heerlijke combinatie van ingrediënten.



Pompoen pinsa

Pinsa, een heerlijk Italiaanse brood dat je kunt beleggen met allerlei ingrediënten. Dit recept voor mortadella pinsa met pesto, artisjok en burrata vind je al op StudioKOOK, super lekker! Maar, voor dit pinsarecept gebruik je pompoen als basis. Pompoenpuree is handig om te gebruiken. Je kunt pompoenpuree zelf maken (kook pompoen of pof pompoen in de oven puree dit vervolgens tot een gladde pompoenpuree), maar je kunt pompoenpuree ook kant-en-klaar kopen in sommige winkels. Kies wat jij het makkelijkst en het lekkerst vindt.


Pinsa met pompoen

De pompoenpuree gebruik je als basis voor deze pinsa met pompoen en verder beleg je de pinsa met andere lekkere toppings. Pompoen smaakt natuurlijk een beetje zoetig en daarom is iets pittigs en iets hartigs lekker om ook te gebruiken. In dit recept zorgen de kaas, de chilivlokken en de salami voor deze smaken. Verder voeg je gekarameliseerde uien toe. Echt zo’n heerlijke smaakmaker! Deze zoete, gekarameliseerde uien maken dit pinsarecept helemaal compleet!



Italiaanse recepten

Pinsa is een Italiaans recept, een broodsoort om precies te zijn. Je kunt dit belegde brood serveren met nog meer lekkere, Italiaanse gerechten, om een volwaardige maaltijd van te maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Bijvoorbeeld met Italiaanse salades, bruchetta en pasta. Maar een lekkere, gezonde soep smaakt ook heerlijke bij dit recept.

pompoen pinsa

Pompoen pinsa met gekarameliseerde ui en salami

Pompoen pinsa. Een heerlijke, Italiaanse pinsa belegd met pompoen, gakarameliseerde uien, chilivlokken, kaas en salami. Heerlijk!
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
Porties 1 pinsa

Ingrediënten
  

  • 1 pinsabodem
  • 200 gram pompoenpuree (2 grote eetlepels)
  • ½ eetlepel chilvlokken (of naar smaak)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 75 gram kleine plakjes salami

Voor de gekarameliseerde ui:

  • 2 uien
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de uien schoon en snijd deze in halve ringen. Verwarm een koekenpan met wat vetstof en voeg de uien toe. Voeg ook de gedroogde rozemarijn, witte wijn azijn en peper en zout toe. Laat de uien 20 minuten op gemiddeld vuur karameliseren, met de deksel op de pan.
  • Leg de pinsabodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg de pinsabodem met de pompoenpuree. Leg hier de gekaramliseerde uien op en verdeel chilivlokken erover. Dek af met kaas en leg als laatste de plakjes salami op de pinsa.
  • Bak de pinsa 13 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating