Tomatengalette, een super lekker en makkelijk recept. Deze Franse, platte taart is heerlijk in z’n eenvoud. Voor dit galetterecept heb je weinig ingrediënten nodig: bladerdeeg, tomaten en kappertje. Een perfect recept om een indrukwekkend gerecht op tafel te zetten zonder moeite.
Tomatengalette
Galette is een Franse, platte taart. Deze galette maak ik met een hartige vulling, een hartige galette dus. Ik gebruik tomaten als vulling, samen met wat kappertjes. De bodem voor een galette kun je zelf maken, maar voor het gemak kies ik voor bladerdeeg op rol. Ideaal om snel klaar te zijn.
De tomaten snijd je in plakjes en deze verdeel je over het bladerdeeg. Strooi er nog wat kappertjes overheen voor een friszure smaak. Bak de galette vervolgens af en serveer direct.
Tomatengalette met kappertjes
Ingrediënten
- 1 bladerdeeg op rol (koelvers)
- 4 tomaten
- 2 eetlepels kruidenroomkaas
- 2 eetlepels kappertjes
- verse basilicum (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd hier een ronde vorm van. Het hoeft niet heel netjes, want we gaan de randen nog bijwerken.
- Snijd de tomaten in plakjes. Prik de bodem van de galette in met een vork. Houdt hierbij ongeveer 2 centimeter van de rand vrij. Bestrijk het binnenste deel met de kruidenroomkaas en leg hier op de plakjes tomaat. Verdeel de kappertjes over de galette en bak deze vervolgens in 35 minuten af tot de bodem gaar is.
- Serveer de tomatengalette eventueel met wat verse basilicum. Eet smakelijk!