mortadella pasta

Mortadella pasta met burrata, pesto, doperwtjes en rucola

Mortadella pasta is een heerlijke, makkelijk en snelle avondmaaltijd. Echt een topper voor elke doordeweekse avond! Dit recept bevat maar 6 ingrediënten, wat het recept extra makkelijk maakt. Nog een pluspunt aan deze mortadella pasta: het is een echt eenpansgerecht, wat betekent dat je dit gerecht met slechts één pan klaar maakt. Ideaal!Mortadella pasta

Voor deze lekkere, Italiaanse eenpanspasta gebruik ik Mortadella als hoofdingrediënt. Mortadella is een Italiaanse vleeswarensoort, gemaakt van zacht varkensgehakt dat op smaak gebracht is met peper en pistachenootjes. Super lekker! Mortadella ken je misschien wel van een Italiaanse borrelplank, maar je kunt er dus ook heel goed mee koken.


Eenpanspasta

Na een lange, doordeweekse dag heb ik niet altijd zin om nog lang in de keuken te moeten staan. Deze eenpanpasta is daarom een echte aanrader als doordeweekse, makkelijke maaltijd. Voor dit recept heb je maar één pan nodig om het recept te bereiden. De pasta kook je in een ruime pan, de doperwtjes kook je op het laatst nog even mee en na het afgieten voeg de pesto toe en meng het geheel goed door. Voeg de overige ingrediënten toe en je eenpansgerecht is klaar!

mortadella pasta

Mortadella pasta met mozzarella, pesto, doperwtjes en rucola

Deze mortadella pasta is een makkelijk maaltijd voor elke doordeweekse dag. Je maakt 'm met maar 6 ingrediënten en het is een echt eenpansrecept.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti)
  • 75 gram mortadella
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • 4 eetlepels pesto
  • 1 bol burrata
  • rucola

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de doperwtjes toe aan de pasta en kook mee.
  • Giet de pasta met de doperwtjes af en voeg de pesto toe. Meng goed door. Schep de pasta in twee borden en verdeel hierover de mortadella, de burrata en wat rucola. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord 15 minuten, 6 ingrediënten, Eenpansrecept, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating