Mortadella pasta is een heerlijke, makkelijk en snelle avondmaaltijd. Echt een topper voor elke doordeweekse avond! Dit recept bevat maar 6 ingrediënten, wat het recept extra makkelijk maakt. Nog een pluspunt aan deze mortadella pasta: het is een echt eenpansgerecht, wat betekent dat je dit gerecht met slechts één pan klaar maakt. Ideaal!
Mortadella pasta
Voor deze lekkere, Italiaanse eenpanspasta gebruik ik Mortadella als hoofdingrediënt. Mortadella is een Italiaanse vleeswarensoort, gemaakt van zacht varkensgehakt dat op smaak gebracht is met peper en pistachenootjes. Super lekker! Mortadella ken je misschien wel van een Italiaanse borrelplank, maar je kunt er dus ook heel goed mee koken.
Eenpanspasta
Na een lange, doordeweekse dag heb ik niet altijd zin om nog lang in de keuken te moeten staan. Deze eenpanpasta is daarom een echte aanrader als doordeweekse, makkelijke maaltijd. Voor dit recept heb je maar één pan nodig om het recept te bereiden. De pasta kook je in een ruime pan, de doperwtjes kook je op het laatst nog even mee en na het afgieten voeg de pesto toe en meng het geheel goed door. Voeg de overige ingrediënten toe en je eenpansgerecht is klaar!

Mortadella pasta met mozzarella, pesto, doperwtjes en rucola
Ingrediënten
- 200 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti)
- 75 gram mortadella
- 150 gram doperwtjes (diepvries)
- 4 eetlepels pesto
- 1 bol burrata
- rucola
Instructies
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de doperwtjes toe aan de pasta en kook mee.
- Giet de pasta met de doperwtjes af en voeg de pesto toe. Meng goed door. Schep de pasta in twee borden en verdeel hierover de mortadella, de burrata en wat rucola. Serveer direct. Eet smakelijk!