croutons zelf maken

Croutons zelf maken – lekker in soep of salade

Croutons zelf maken is ontzettend makkelijk en erg lekker! Croutons maak je van (oud) brood en zijn heerlijk in soep of salade. Dus, heb je nog wat brood over? Gooi het niet weg, maar maak er lekkere croutons mee!



Croutons zelf maken

Croutons kun je makkelijk en snel zelf maken. Ze zijn veel lekkerder dan kant-en-klare croutons uit de supermarkt, dus na dit recept gemaakt te hebben wil je nooit meer anders!

Croutons maak je van brood. Je kunt hiervoor brood gebruiken wat je over hebt. Zo verspil je ook niets. De croutons snijdt je in stukken, besprenkel je met olijfolie en breng je op smaak met peper en zout. Je kunt ook nog lekker kruiden toevoegen voor een lekkere twist. Rooster het brood in de oven en je zelfgemaakte croutons zijn klaar. Lekker voor in soep of in een salade.

croutons zelf maken

Croutons zelf maken

Croutons kun je makkelijk en snel zelf maken. Ze zijn veel lekkerder dan kant-en-klare croutons uit de supermarkt, dus na dit recept gemaakt te hebben wil je nooit meer anders!
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Frans, Hollands
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

  • ½ stokbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het stokbrood in grove blokjes. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng dit goed door zodat elk stukje brood bedekt is met een beetje olijfolie, peper en zout.
  • Rooster de croutons 10 tot 15 minuten in de oven. Als ze goudbruin zien en krokant zijn, zijn ze klaar.
Trefwoord Makkelijk, Snel, Verspillingsvrij recept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating