vegetarische pissaladière hapjes

Vegetarische pissaladière hapjes met geitenkaas

Vegetarische pissaladière, een heerlijke variant op het traditionele recept. Deze vega pissaladière maak ik met geitenkaas, olijf en natuurlijk de karakteristieke gekarameliseerde uienjam als basis. Ik maak er heerlijke hapjes van zodat je deze lekker kunt delen. Perfect om een gezellige (borrel)avond compleet te maken!Vegetarische pissaladière

Ken jij de pissaladière? Dit is een soort Franse pizza met als basis heerlijke gekarameliseerde uien. De traditionele pissaladière (klik voor het recept) wordt belegd met ansjovis en olijven. Dit is echt heerlijke combinatie. Liever een vegetarisch recept? Ga dan voor deze vegetarische pissaladière met geitenkaas. Deze beleg je ook met die lekkere gekarameliseerde uien en olijven, maar in plaats van ansjovis gebruik je een zachte geitenkaas. Deze verbrokkel je na het bakken over het gerecht. Snijd de pissaladière in 20 kleine hapjes en je bent klaar om te serveren.

vegetarische pissaladière hapjes

Vegetarische pissaladière hapjes met zachte geitenkaas

Heerlijke vegetarische pissaladière hapjes. Maak dit recept lekker met gekarameliseerde uien, olijven en zachte geitenkaas.
Bereidingstijd 45 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 20 hapjes

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
  • 3 grote uien
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 10 olijven (groen en/of zwart)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de ui schoon en snijd deze in flinterdunne ringen. Bak de uienringen in een ruime koekenpan. Bak ze 5 tot 10 minuten op hoog vuur en schep af en toe om. Zet hierna het vuur laag en bak de uien nog 30 minuten op laag vuur tot ze lekker zacht en gekarameliseerd zijn. Laat hierbij de deksel op de pan en schep tussentijds een paar keer om.
  • Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het deeg 1 centimeter van de rand in, maar niet helemaal door tot op de bodem, zodat een kleiner rechthoek in het deeg ontstaat. Zo kan de rand rijzen tijdens het bakken. Prik gaatjes in de bodem, in het binnenste rechthoek. Dit zorgt ervoor dat de bodem binnenin niet rijst tijdens het bakken.
  • Verdeel de gekarameliseerde uien over de bodem van het bladerdeeg. Snijd het bladerdeeg nu in vier banen van links naar recht en in 5 rijen van boven naar beneden. Zo ontstaan er 20 pissaladière hapjes.
  • Halveer de olijven en leg op elk hapje een olijf. Bak de vegetarische pissaladière 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verbrokkel de geitenkaas over de vegetarische pissaladière en serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord 4 ingrediënten, Budget proof, Kerstrecepten, Oud en Nieuw, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating