Heb jij geroosterde olijven al eens geprobeerd? Door olijven te roosteren met olijfolie, specerijen en/of kruiden en wat honing krijgen ze super veel smaak! Dit is ontzettend lekker in combinatie met een smakelijke feta dip. Serveer dit gerechtje lekker bij de borrel of op een tafel vol mezze.
Geroosterde olijven
Olijven kent iedereen wel. Lekker voor bij de borrel, door een salade of als topping in een Italiaanse bowl.. Je gebruikt olijven over het algemeen koud. Maar, voor dit recept rooster je de olijven in de oven met tijm, partjes citroen, honing, chilivlokken en olijfolie. De olijven krijgen super veel smaak en de olie met de honing en citroen vormen een heerlijk dressing voor bij de fetadip. Deze (lauw)warme geroosterde olijven smaken perfect bij de frisse dip van fetakaas!
Geroosterde olijven met fetadip
Ingrediënten
Voor de geroosterde olijven
- 240 gram olijven (uitlekgewicht: 110 gram)
- ½ citroen
- 4 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel chilivlokken
- 3 eetlepels honing
Voor de fetadip
- 200 gram feta
- 100 gram roomkaas
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel honing
En verder
- een staafmixer of hakmolentje
- toastje of brood om te dippen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de olijven uitlekken. Meng deze met de honing, de olijfolie, de tijm en de chilivlokken. Verdeel deze in een ovenschaaltje.
- Snijd de halve citroen in partjes en leg deze ook in de ovenschaal. Rooster de olijven 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Doe de feta, de roomkaas, de honing en het citroensap in het hakmolentje (of in een hoge beker, als je een staafmixer gebruikt). Mix dit tot een gladde fetadip.
- Verdeel de fetadip over een serveerschaal. Maak het oppervlak een beetje rustiek. Verdeel de geroosterde olijven over de feta. Knijp de geroosterde citroen een beetje uit, meng de dressing in het ovenschaaltje goed door en druppel deze ook over de fetadip. Serveer met brood of toastje om te dippen. Eet smakelijk!