limoncello cocktail

Limoncello cocktail met gemberbier

Deze limoncello cocktail is niet alleen super lekker, hij is ook nog eens super makkelijk te maken! Voor dit recept heb je niet te veel en vooral geen moeilijke ingrediënten nodig. Ondanks dat ziet deze lekker cocktail met limoncello en gemberbier er toch lekker feestelijk uit!Wat is het verschil tussen gemberbier (ginger beer) en ginger ale?

Gemberbier, ofwel: ginger beer, en ginger ale ken je misschien allebei wel. Maar, tussen deze twee drankjes zit wel degelijk een verschil. Gemberbier wordt door fermentatie bereidt. Gemberbier bevat wel koolzuur, maar geen alcohol. De smaak is ziet en lekker gemberachtig.

Ginger ale is een mildere, ietwat zoete frisdrank. Deze bevat ook koolzuur, geen alcohol, maar de smaak van gember is ook een stuk minder aanwezig!

Voor dit recept gebruik ik gemberbier, gingerbeer, omdat de gembersmaak super goed past bij limoncello.


Limoncello cocktail

Met dit recept voor limoncello cocktail maak je met weinig moeite een super feestelijk drankje! De basis is natuurlijk limoncello. Daarbij serveer lekker wat ijs, een schijfje citroen en eventueel wat munt. Maak de limoncello cocktail af met gemberbier, ofwel: gingerbeer. Deze voegt een pittige smaak van gember toe en koolzuur. Klaar is je frisse en makkelijke cocktail!

limoncello cocktail

Limoncello cocktail met gemberbier

Deze limoncello cocktail met gemberbier is makkelijk om te maken, heerlijk verfrissend en lekker feestelijk!
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Drankjes
Keuken Italiaans
Porties 3 glazen

Ingrediënten
  

  • 150 ml limoncello
  • 500 ml gemberbier

Extra:

  • lekker veel ijsklontjes
  • schijfjes citroen
  • takjes munt

Instructies
 

  • Meng de limoncello met de gemberbier en roer goed door. Schenk de limoncello cocktail in drie glazen (ongeveer 400 ml inhoud), met wat ijsklontjes, citroenschijfjes en een takje munt.
Trefwoord 2 ingrediënten, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating