recepten StudioKOOK voor easydailyfood

10 x recepten StudioKOOK voor EasyDailyFood

Naast mijn werk voor mijn eigen website StudioKOOK.nl, schrijf ik ook nog voor anderen. Ik schrijf graag freelance blogs of recepten, zowel online als offline. Eén van mijn vaste bezigheden buiten StudioKOOK om zijn mijn gastblogs voor Easy Daily Food. Na ruim een jaar staan er al verschillende lekkere recepten van mijn hand op de blog van Marijke. In dit artikel zet ik ze alle tien op een rijtje. Klik op de afbeelding voor het recept.


havermoutmuffins Havermoutmuffins

Dit recept voor havermoutmuffins met appel en rozijn was het eerste recept dat ik deel op Easy Daily Food. Tevens een van de eerste recepten uit mijn carrière als hobbykok. Als kind was ik al dol op muffins. Deze kleine ietwat zoete broodjes bleken ook nog eens niet moeilijk om te maken! Het basisrecept wat ik tien jaar geleden (ik ben nu 24 jaar) gebruikte, gebruik ik tot op de dag van vandaag nog steeds!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makkelijke pizzabroodjes

 

Makkelijke pizzabroodjes

Pizza, wie is hier niet dol op? Als het kon, stond dit elke week op het menu. Het liefst maak ik pizza’s zelf, maar wil je liever een snel en makkelijk recept? Dan zijn deze makkelijke pizzabroodjes dé oplossing! Je zet ze snel op tafel, zijn niet moeilijk om te maken en de topping, of eigenlijk vulling, kies je helemaal zelf!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

snelle chocoladetaart

Snelle chocoladetaart (maar 3 ingrediënten!)

Dit recept ontwikkelde ik voor het kerstmenu. Na een lang diner, zet je in no-time deze snelle chocoladetaart op tafel met maar 3 ingrediënten! Om het nog makkelijker te maken, kun je deze taart eigenlijk ook nog helemaal vooraf voorbereiden. Zet de chocoladetaart klaar in de koelkast en laat voor het opdienen even op kamertemperatuur komen.
Geen kerst? Dat is geen reden om deze taart niet te maken! Maak van elke dag en elk diner een feestje met deze snelle chocoladetaart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loempia's uit de oven

Vegetarische loempia’s uit de oven

Ik ben dol op de oven. Ik ben zeker geen “luie kok”, maar ik houd wel van gemak. Voor deze vegetarische loempia’s maak je de vulling en rol je de loempia’s. De oven doet de rest van het werk, terwijl jij lekker op de bank zit met een drankje en wacht tot deze heerlijke hapjes klaar zijn.
Niet alleen makkelijk, maar ook nog eens een gezondere versie van de gefrituurde loempia. Voor dit recept heb je weinig tot geen olie nodig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

caprese brood

Caprese brood

Dubbel favoriet! Een ovengerecht én heerlijk vers gebakken brood. Voor vers brood kun je mij wakker maken. Ik bak daarom graag zelf brood. Om sodabrood te maken heb je geen gist nodig, dit maak het recept wat minder bewerkelijk dan een recept voor gistbrood. Geen gist, maar net zo lekker. De klassie caprese combinatie heb ik doorgevoerd in dit brood. Serveer dit caprese brood lekker bij soep, salade als aanvulling op de maaltijd of serveer dit als lekker borrelbrood.

 

 

 

 

 

 

 

 

Easy BBQ-chicken pizza bbq chicken pizza

Weer een lekker recept voor pizza. En net als de pizzabroodjes zijn deze BBQ-chicken pizza’s ook weer makkelijk om te maken. Door het kleine formaat zijn ze lekker weg te snoepen. Serveer ze bij een lekker uitgebreid diner met verschillende hapjes of lekker bij de borrel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

italiaanse salade met pestoderssingItaliaanse salade met pestodressing

Wanneer is weinig zin heb om te koken of restjes wil opmaken kies ik vaak voor een salade als diner. Deze Italiaanse salade bevat heerlijk ingrediënten die elkaar perfect aanvullen. De pestodressing brengt alles goed samen. Dit recept voor pestodressing gebruik ik vaak om salades, maar ook sandwiches een smaakboost te geven.
Serveer deze Italiaanse salade als bijgerecht, maar tover hem in een handomdraai om in een echte maaltijdsalade door pasta toe te voegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

curry met zoete aardappel en linzen

Curry met zoete aardappel en linzen

Deze curry met zoete aardappel en linzen is écht comfort food! Ook nog eens een verantwoord recept, want hier komen geen pakjes en zakjes aan te pas. De currysaus maak je lekker zelf met kruidige specerijen en kokosmelk.
Het recept is volledig vegetarisch en bevat meer dan genoeg vitamine en vezel. Een gezond receptje dus voor het diner!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

carpaccio van biet

Carpaccio van rode biet

Weer een heerlijk recept voor kerst. Dit is een vegetarische variant van de klassieke carpaccio. Serveer dit gerecht als voorgerecht tijdens een uitgebreid diner, kerst of geen kerst. Deze smakelijke rode biet carpaccio combineer je met een topping van veldsla, pestodressing en kaaskoekjes. Deze kaaskoekjes maak je ook eenvoudig zelf!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vegetarische clubsandwichVegetarische clubsandwich met cajunmayonaise

Deze vegetarische clubsandwich met cajunmayonaise is een vegetarische versie van deze klassieker. Ik ben dol op lekkere sandwiches en met dit recept lunch je het liefst nooit meer anders! Snijd de sandwich in kleinere sandwiches voor een leuk borrelgerecht of hapje voor een high tea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze recepten heb ik met liefde onwikkeld voor Easy Daily Food. Met veel plezier schrijf ik als gastblogger voor Easy Daily Food en dit geeft mij de ruimte om mij te ontwikkelen door uit mijn comfort zone te stappen. Met de visie van Easy Daily Food en mijn eigen doelen vanuit StudioKOOK probeer ik met elk recept en elke foto de smaakpapillen van de lezers weer te activeren.

Welke van deze recepten van StudioKOOK voor Easy Daily Food ga jij als eerst maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *