beemster & chill

Beemster & Chill #1: authentieke smaak in gerechten van nu

Al van jongs af aan geniet ik van een volkoren boterham met oude kaas. Tegenwoordig maak ik naast tosti’s en pizza’s ook verschillende gerechten met kaas en naast liefhebber ben ik als Alkmaarder natuurlijk ook een echte kaaskop! Daarom was ik  blij met de uitnodiging van Beemsterkaas voor de boeklancering van hun nieuwe kookboek Beemser & Chill. Kaas een doodgewoon product? Echt niet! Beemster & Chill laat je opnieuw naar onze Hollandse kaas kijken met heerlijke, huiselijke gerechten.


 

beemster & chill

De boerenschuur van familie konijn

Van Alkmaar naar Middenbeemster is het niet ver. Zonder moeite reden we naar de locatie, een bijzondere welteverstaan. Op het erf van familie Konijn werden we van harte welkom geheten. Een avond vol heerlijk gerechten uit het nieuwe kookboek Beemster & Chill van Beemsterkaas zijn de verzekering van een rijk diner en een inspirerende avond. Wat dacht je van een falafelsalade met biet en komijnkaas, pizzabuns of een double Dutch cheeseburger? Later meer over deze heerlijke gerechten.

Wie denkt dat het leven op de boerderij saai is, heeft het helemaal mis. Althans, als ik de inrichting van de boerenschuur mag geloven. Een idyllische ervaring en romantiek ten top. Houten klapstoeltjes en hooibalen maar mét het comfort van een warm dekentje en sfeervolle lichtjes in kunstbomen. Nee, aan de locatie zal het niet liggen. Het enige wat deze avond nog compleet maakt is een goede film om de huiselijke gerechten uit ‘Beemster & Chill’ bij op te eten. En ook daar heeft Beemsterkaas, in samenwerking met Pathé, aan gedacht. De nieuwe Nederlandse film ‘Doris’ maakt de avond compleet.

 

beemster & chill

 

Van pantosti tot Scandinavische mac ’n cheese

De naam doet het boek eer aan. Een heerlijk kookboek boordevol écht comfort food met Beemsterkaas. Waan je op een druilerige dag op de bank met je favoriete film en een heerlijk bord met zoete aardappellasagne of flammkuchen met paddenstoelen, truffel en Beemsterkaas. Wat wil een mens je nog meer?
Beemster & Chill bevat recepten met kaas die snel en makkelijk te maken zijn. Authentieke Hollandse kaas, zoals vroeger, maar op een vernieuwde en creatieve manier verwerkt in lekkere recepten. Van “simpele”pantosti tot Scandinavische mac ’n cheese. De kenmerkende smaak van Beemsterkaas in hippe gerechten van nu.

Naast lekkere recepten met Beemsterkaas, vind je in Beemster & Chill ook interviews met foodies en kaasmakers. Leonie ter Veldt (Gewoon wat een studentje ’s avonds eet) en Carolina van Dorenmalen (Foodie-ness) delen hun favorieten uit Beemster & Chill: een dinertosti en vega mini flammkuchen. Het productieproces van kaas, van de melk tot de werkzaamheden op het hoofdkantoor, wordt ook uitgebreid uitgelicht. Deze interviews geven extra diepgang aan het kookboek.

 

beemster & chill

 

Waar en wanneer is dit boek verkrijgbaar?

Het Beemster & Chill kookboek is vanaf deze week verkrijgbaar: vanaf 1 oktober bij o.a. Deen, Coop & Jan Linders en vanaf 15 november bij Albert Heijn. Bij aankoop van 2 stukjes Beemster Herfstkaas krijg je het kookboek helemaal gratis! Benieuwd naar mijn favoriete gerecht uit het boek? Deze vind je binnenkort op StudioKOOK!

 

 

2 reacties op “Beemster & Chill #1: authentieke smaak in gerechten van nu”

  1. Pingback: Beemster & Chill #2: recept voor kaasplankpizza - StudioKOOK

  2. Pingback: Beemsterkaas tosti met muhammara en muntyoghurt - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.