Pinda-noedelsoep, de perfecte eenpansmaaltijd voor de doordeweekse dag. Dit heerlijke soepje zit niet alleen boordevol smaak, maar ook boordevol groenten.
Pinda-noedelsoep
Een pinda-noedelsoep, dat leek me een perfecte soep met een hoog comfort food gehalte. Dus, dook ik de keuken in en maakte ik er super lekker recept van!
Pindasoep met noedels, daar vind je al al een recept van op de website, namelijk: vegetarische pindasoep met geroosterde kikkererwten en rijstnoedels.
Voor deze versie gebruikte ik andere groenten en bracht ik de soep op smaak met gember, citroenblad (djerek purut), en als topping: crispy chili olie. Deze soep is zo lekker, die wil je proeven!
Soep met sperziebonen
Eerder hoorde ik dat sperziebonen een lekkere toevoeging waren op deze kip kerrie-noedelsoep (ook een aanrader!). Dat vond ik een goed idee! Niet alleen omdat extra groenten in een gerecht altijd goed is, maar sperziebonen kun je ook super eenvoudig toevoegen. De extra sperziebonen passen goed bij de kip en de kerrie, maar ook in deze pinda-noedelsoep is het een perfect huwelijk.
Sperziebonen kun je altijd in huis hebben. Namelijk, in de diepvries. Je kunt de sperziebonen zelf invriezen (klik hier om te lezen hoe je dat doet) of diepgevroren kopen.
Voor dit recept gebruik ik ook sperziebonen uit de diepvries. Heb je verse sperziebonen in huis? Deze kun je ook gebruiken en op dezelfde manier verwerken als de diepgevroren variant! Wel eerst even schoonmaken.
Eenpansgerecht
Deze pinda-noedelsoep is een echte maaltijdsoep. Het bevat genoeg, verschillende groenten en daarnaast geven de noedels een beetje body en maken ze het gerecht voedzamer. Kies noedels die je lekker vindt. Ik gebruik graag rijstnoedels, want deze zijn snel klaar. Maar bijvoorbeeld sobanoedels, udonnoedels (ook zo klaar!) of volkoren mie kun je ook perfect gebruiken.
Alle ingrediënten voor dit gerecht, gaar je in dezelfde pan. Je maak de pindasoep met al die lekkere groenten. De noedels kook je ook gewoon in de soep gaar. Een perfect eenpansgerecht!

Pinda-noedelsoep met sperziebonen, paprika, gember en citroenblad
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 aardappelen (middelgroot)
- 1 puntpaprika
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 stuks citroenblad
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml kokosmelk
- 100 gram sperziebonen (diepvries of schoongemaakt)
- 2 eetlepels pindakaas
- 55 gram rijstnoedels (ongeveer)
- 1 bosui
- sesamzaadjes (optioneel)
- crispy chili olie (naar smaak)
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een ruime pan aan.
- Maak de paprika schoon en schil de aardappel. Snijd beide in blokjes van 0,5 cm bij 0,5 cm. Voeg deze toe aan de ui en knoflook, samen met het gemberpoeder en het citroenblad. Bak 3 minuten mee en schenk dan de bouillon, de kokosmelk en de pindakaas erbij.
- Laat de soep pruttelen totdat de aardappel gaar is. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en kook deze gaar in de soep. Doe de rijstnoedels bij de soep en laat deze in 3 tot 4 minuten gaar worden.
- Snijd intussen de bosui fijn. Verdeel de soep over een ruime kom en bestrooi met bosui, sesamzaadjes en voeg naar smaak crispy chili olie toe. Serveer direct. Eet smakelijk!





