boterham met rookvlees, ei en yoghurtdressing

Boterham met rookvlees, ei en yoghurtdressing

Ontbijt, lunch • 10 minuten


Ingrediënten (2 boterhammen)

2 dikke sneetjes brood
2 handjes ijsbergsla
4 plakjes rookvlees
1 ei, kamertemperatuur
yoghurtdressing
eventueel: verse dille

 

Bereidingswijze

Zet een pan op met ruim water met een snuf zout en breng deze aan de kook. Voeg, wanneer het water kookt, het ei toe. Kook het ei 8 minuten. Giet hierna het water af en laat het ei schrikken in koud water. Hier vind je een uitgebreide omschrijving van het koken van het perfecte ei.

Verdeel de ijsbergsla over de 2 sneetjes brood. Leg hierop de plakjes rookvlees, 2 plakjes met boterham. Pel het ei en halveer deze. Leg op elke boterham een half gekookt eitje. Maak de boterham met rookvlees en ei af met een lepeltje yoghurtdressing (naar smaak). Strooi eventueel wat fijngesneden dille over het geheel. Dit maakt de boterham met rookvlees, ei en yoghurtdressing echt af!

 

Tips

Kook het ei naar eigen smaak. Liever een zachtgekookt ei? Of juist helemaal gestold? Lees hier hoeveel minuten een ei moet koken voor welke garing. Ook vind je in dit artikel alle tips en trucs voor het koken van het perfecte ei!

Maak de yoghurtdressing in dit recept lekker zelf! Niet alleen heel eenvoudig, ook nog eens veel lekkerder. Het recept vind je hier.

 

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Boterham met rookvlees, ei en yoghurtdressing”

  1. Pingback: Wraprolletjes met roomkaas en Serranoham - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.