beemsterkaas tosti met muhammara en muntyoghurt

Beemsterkaas tosti met muhammara en muntyoghurt

Lunch | 15 minuten


Ingrediënten (3 tot 4 personen)

1 ciabatta (om af te bakken)
± 200 gram oude Beemsterkaas
100 gram muhammara
250 gram Griekse yoghurt
15 tot 25 gram munt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de ciabatta in de lengte. Smeer op de onderste helft de muhammara. Schaaf plakjes van de oude Beemsterkaas en beleg hiermee de muhamarra. Dek de beemsterkaas tosti af met de bovenste helft van de ciabatta.
Bak de de ciabatta Beemsterkaas tosti met muhammara af volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar ga uit van ongeveer 10 minuutjes.

Verwijder de harde steeltjes van de blaadjes munt. Snijd de munt ragfijn en meng deze door de Griekse yoghurt.

Snijd de ciabatta Beemsterkaas tosti met muhammara in 6 tot 8 gelijke stukken en serveer de muntyoghurt erbij. Lekker als lunch of makkelijk avondmaal, eventueel met soep of salade.

Tips

Ciabatta is een Italiaans brood en vormt de basis van dit recept. Wil je variënren met het brood? Gebruik ook eens Turks brood of focaccia.

Gebruik je in plaats van een afbakbrood een vers brood? Dat kan ook heel goed! Wikkel de tosti dan in aluminiumfolie of bakpapier of zet de oven op 180 graden in plaat van 200 om verbranden tegen te gaan.

Dit recept ideaal om oud brood om te maken. Zo verspil je geen voedingswaar! Volg de bovenstaande tip voor het bakken van de tosti in de oven. Benieuwd naar meer recepten om voedselverspilling tegen te gaan? Ontdek hier alle gerechten en artikelen om te koken met restjes.

Muhammara is een Arabische saus, origineel afkomstig uit Sirië. De voornaamste ingrediënten voor dit gerecht zijn paprika’s, komijn en walnoten.

Ik ben dol op Beemsterkaas. De smaak van deze kazen van Beemsterkaas zijn rijk en zeker de oude kaas is lekker pittig. Ben je nieuwsgierig naar meer over Beemsterkaas?
Lees hier alles over het boek ‘Beemster & Chill’ van Beemsterkaas
Vind hier het recept voor kaasplankpizza uit het boek ‘Beemster & Chill’

Misschien vind je dit ook lekker

  • Share post