Met dit basisrecept voor champignonsoep maak je snel en makkelijk een heerlijke, zelfgemaakte soep. In dit recept zitten lekker veel champignons, hij is romig en super simpel om te maken. Serveer deze champignonsoep als voorgerecht of als lunchgerecht.
Champignonsoep
Met dit basisrecept voor champignonsoep maak je snel en makkelijk een heerlijke, zelfgemaakte soep. Hij is lekker romig en vol van smaak.
Ingrediënten
- 400 gram champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentenbouillon
- 200 ml kookroom
En verder:
- een staafmixer
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in een ruime soeppan. Snijd de champignons fijn en voeg deze toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur, totdat de champignons gaan kleuren en vocht loslaten.
- Schenk de bouillon en de kookroom bij de soep. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laat vuur koken.
- Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Je kunt de soep ook wat grover houden voor een bite.