pizza flammkuchen

Pizza flammkuchen met Serranoham en paprika

Ben jij dol op flammkuchen én dol op pizza? Dan is dit recept voor pizza flammkuchen echt iets voor jou! Met dit recept combineer je het beste van beide gerechten. Een lekkere dunne bodem, zoals een flammkuchen, met een heerlijke pizzatopping. Wat wil je nog meer?



Pizza flammkuchen

Ik ben dol op hartige taarten, quiches, zelfgemaakte pizza’s, flammkuchen, plaattaarten… Daarom varieer ik het liefst zoveel mogelijk en maak ik de lekkerste combinaties in deze receptcategorie. Voor deze pizza flammkuchen maak ik in no-time een lekkere flammkuchen met heerlijke pizzatopping. Het dunne flammkuchendeeg kost weinig tijd om gaar te worden in de oven. Je kunt gewoon flammkuchendeeg op rol gebruiken uit het koelversschap van de supermarkt.

Ik beleg de flammkuchen met tomatenpassata, Serranoham, dunne paprikaringen en lekker wat geraspte kaas. Deze combinatie is echt zo lekker! Wanneer zet jij dit makkelijke recept op tafel?

pizza flammkuchen

Pizza flammkuchen met Serranoham en paprika

Dit recept combineert het beste van twee gerechten. Een heerlijke dunne flammkuchenbodem met een smakelijke pizzatopping: Serranoham, paprika en kaas.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Duits, Frans, Italiaans
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 1 flamkuchendeeg op rol
  • 200 ml tomatenpassata
  • ½ paprika
  • 4 plakjes Serranoham
  • 150 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het flammkuchendeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg in met een vork. Verdeel de tomatenpassata over het deeg.
  • Snijd de paprika in dunne ringen en maak kleinere stukken van de plakken Serranoham. Verdeel de paprika en de Serranoham over het deeg en maak de pizza flammkuchen af met geraspte kaas.
  • Bak de pizza flammkuchen 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer eventueel met wat rucola.
Trefwoord 15 minuten, 5 ingrediënten, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating