rozenbottel-brie bladerdeeghapjes

Rozenbottel-brie bladerdeeghapjes

Eet jij wel eens een recept met rozenbottel? Rozenbottel heeft een heerlijke, zachte, zoete smaak. Deze combineert perfect met brie! Deze rozenbottel-brie bladerdeeghapjes zijn dus een heerlijk bakrecept wat de smaken zoet en hartig goed combineert.



Rozenbottel recept

Rozenbottel, misschien heb je de vrucht wel eens gezien of ben je wel eens producten tegenkomen waarin rozenbottel is verwerkt. Rozenbottel heeft een heerlijke, zacht smaak. Rozenbottel smaakt zoet, maar is niet mierzoet. De smaak is juist genuanceerd. Verwerk rozenbottel in zoete recepten, bijvoorbeeld een lekker cake. Maar, ook in hartige recepten kun je rozenbottel verwerken.


Rozenbotteljam

Voor deze rozenbottel-brie bladerdeeghapjes gebruik ik rozenbotteljam (klik). Je kunt rozenbotteljam zelf maken of kant-en-klaar kopen. Beide zijn geschikt voor het maken van deze bladerdeeghapjes!


Bladerdeeghapjes

De combinatie van zoet en hartig is duidelijk aanwezig in dit recept voor bladerdeeghapjes. Ze zijn super lekker, makkelijk om te maken en je kunt ze serveren bij allerlei gelegenheden. Bak ze op een druilerige dag als echt comfort food, serveer ze bij de borrel en eet ze bij een uitgebreide brunch.

rozenbottel-brie bladerdeeghapjes

Rozenbottel-brie bladerdeeghapjes

Deze heerlijke rozenbottel-brie bladerdeeghapjes zijn super lekker, makkelijk om te maken en combineren zoet en hartig perfect.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Borrelhapje, Brunch, Ontbijt
Keuken Frans, Hollands
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 8 theelepels rozenbotteljam
  • 200 gram brie (in grove blokjes gesneden, 16 stuks)
  • 4 eetlepels pompoenpitten

En verder:

  • bakpapier
  • muffintray (voor minimaal 8 muffins)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed de muffintray met bakpapier en duw hierin de plakjes bladerdeeg.
  • Doe in elk bladerdeegbakje een lepeltje rozenbotteljam en 2 blokjes brie. Verdeel wat pompoenpitten over de bladerdeeghapjes en bak ze in 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Laat de rozenbottel-brie bladerdeeghapjes ietwat afkoelen, de jam is flink warm geworden in de oven, en serveer ze lauwwarm.
Trefwoord 4 ingrediënten, Kerst, Makkelijk, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating