chinese kool snijden - seizoensgroenten van juli - seizoensgroenten van februari

Chinese kool snijden, zo doe je dat!

Chinese kool is een lekkere frisse koolsoort, die je perfect kunt verwerken in allerlei soorten gerechten. Chinese kool snijden kun je doen op verschillende manieren zodat hij goed bij elk gerecht past.Chinese kool wassen

Een Chinese kool is vrij grote koolsoort die erg dicht groeit. Omdat de krop zo dicht is, komt er ook weinig zand in de tussen de bladeren van de kool. Dit maakt het een makkelijke groenten om te wassen, te snijden en te verwerken. Om Chinese kool te wassen kun je 2 eenvoudige manieren toepassen.

Manier 1. Snijd de buitenste bladeren van de krop. Deze gooi je weg. Halveer de Chinese kool volledig. Snijd nu beide helften van de Chinese kool één of twee keer in, in de lengte en spoel het overtollige zand tussen de bladeren in de kraan af. Houd hierbij de krop goed naar beneden gerecht, met het kontje omhoog, zodat het zand niet verder de krop in spoelt.

Manier 2. Deze manier vind ik persoonlijk het makkelijkst. Ontdoe de kool van de buitenste bladeren, maar kies ervoor om de Chinese kool eerst te snijden. Spoel daarna de gesneden kool goed af onder de kraan, met behulp van een vergiet.


Chinese kool snijden

Chinese kool is een grote krop, wat het misschien op het eerste ogenblik moeilijk maakt om deze te snijden. Maar, als je bezig bent zul je merken dat deze koolsoort juist een makkelijke groenten is om netjes te snijden in de gewenste vorm.

Chinese kool in reepjes snijden. Haal de buitenste bladeren van de Chinese kool. Halveer de krop vervolgens volledig. Snijd nu rustig vanaf de kruin de kool in fijne reepjes. Wil je graag iets smallere reepjes? Snijd de kool dan in parten in plaats van helften.
Je kunt het blad van de Chinese kool iets grover snijden dan de witte kernen, om zo de bereidingstijd iets nader tot elkaar te laten komen.

Chinese kool in blokjes snijden. Haal de buitenste bladeren van de kool. Halveer de kool vervolgens volledig. Snijd de halve Chinese kool nu in, in de lengte, zodat er lange repen ontstaan. Je kunt de repen zo breed snijden als je zelf wil. Snijd de halve Chinese kool vervolgens in de breedte in blokjes.