cocktail met rivierkreeftjes

Cocktail met rivierkreeftjes, ananas en rode peper

Voorgerecht | 20 minuten

SNEL & SIMPEL
KOKEN VOOR GROEPENIngrediënten (6-8 pers. cocktail met rivierkreeftjes)

½ krop botersla (alleen de binneste bladeren)
100 gram gekookte rivierkreeftjes
½ rode peper
½ rode ui
100 gram ananas
½ komkommer
ongeveer 50 ml cocktailsaus (zelfgemaakt)


Bereidingswijze

Ontdoe de krop botersla van de buitenste bladeren. Wil je hier ook iets lekkers mee maken? Bekijk dan dit recept: botersla met rivierkreeftjes, een gekookt eitje en romige dressing.
Snijd het harde uiteinde van de krop en maak zo de binneste bladeren van elkaar los. Zorg ervoor dat het blad niet stuk gaat en dat je mooie “kommetje” behoudt. Was de blaadjes sla goed en laat dep ze zo volledig mogelijk droog met een schone theedoek.

Leg de grootste blaadjes sla in een mooie serveerschaal. Hier ga je de cocktails met rivierkreeftjes in maken. De kleinste blaadjes kun je eventueel fijn snijden en verdelen over de “kommertjes” van slabladeren voor wat extra vulling.
Maak intussen de rode ui schoon en snijd deze in fijne blokjes. Maak ook de ananas schoon en snijd deze ook in fijne blokjes. Gebruik je ananas uit blik? Laat deze dan goed uitlekken en snijd op dezelfde manier. Was de komkommer, snijd deze in parten en ontdoe vervolgens van de zaadlijsten. Snijd de komkommer in vergelijkbare blokjes als de ananas en de rode ui. Snijd als laatste de rode peper fijn. Meng de gesneden rode ui, de ananas, de komkommer en de rode peper met elkaar. Verdeel dit groentemengsel over de “slakommetjes”.

Verdeel als laatste de gekookte rivierkreeftjes over de cocktails. Maak de cocktailsaus of gebruik een kant-en-klare versie. Leng de cocktailsaus aan met 1 à 2 eetlepels water, zodat de saus iets lopender is. Verdeel vervolgens de cocktailsaus over de cocktail met rivierkreeftjes. Serveer de hartige cocktail als voorgerecht.


Tips

Dit recept is ideaal als voorgerecht voor een (groot) diner. Bijvoorbeeld met veel gasten (want, het is makkelijk te bereiden) of een diner met veel gangen (want, deze cocktail met rivierkreeftjes kun je serveren als klein hapje vooraf). Benieuwd naar meer recepten als je kookt voor een groep? Bekijk dan ook eens de categorie: koken voor groepen.

1 reactie op “Cocktail met rivierkreeftjes, ananas en rode peper”

  1. Pingback: Kerst amuses - 11 makkelijke en lekkere recepten - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.