savooie spitskool steak

Savooie spitskool steak met gochujang mayonaise en cashewnoten

Savooie spitskool steak. De naam zegt het al: dit is een heerlijke steak gemaakt van de savooie spitskool. Deze steak bevat dus geen vlees, maar groente! Super lekker en ideaal als vegetarisch hoofdgerecht. Zet de savooie spitskool in de hoofdrol en serveer ‘m volgens dit recept. Lekker met een zelfgemaakte gochujang mayonaise als dressing.



Savooie spitskool

Ken jij de savooie spitskool al? Savooie spitskool is een nieuwe koolsoort en is in het seizoen van oktober tot en met december. Een heerlijke winterkool dus! Deze koolsoort is een stevige kool, zoals spitskool, maar qua uiterlijk hebben de bladeren veel weg van een savooie kool. De smaak is lichtzoet en je kunt de kool zowel rauw als gegaard eten.


Savooie spitskool steak

Savooie spitskool is een lekkere, veelzijdige groente dus. Met dit savooie spitskool recept tover je deze kool om tot een heerlijke, smaakvolle vegetarische steak. Hiervoor snijd je deze savooie spitskool in parten. Uit één kleine kool haal je ongeveer 6 “steaks”. Deze parten rooster je vervolgens in de oven, met honing, olijfolie, peper en zout, en daarna maak je ‘m af met een zelfgemaakte gochujang mayonaise.


Gochujang mayonaise

Gochujang mayonaise smaak fantastisch bij de zoete smaak van de savooie spitskool steaks. Gochujang is een Koreaanse peperpasta. Deze is dus pittig van smaak. Door deze pasta te verwerken in een mayonaise, wordt het een romige geheel. Perfect om te gebruiken als lekkere dressing voor die heerlijke groente steaks!

savooie spitskool steak

Savooie spitskool steak met gochujang mayonaise en cashewnoten

Savooie spitskool steak is een lekkere vegetarische steak, zonder vlees. Heerlijk met een zelfgemaakte gaochujang mayonaise!
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands, Koreaans
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 savooie spitskool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • peper en zout
  • 1 handje cashewnoten

Voor de gochujang mayonaise:

  • eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel gochujang (of naar smaak)
  • 1 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel sojasaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de buitenste bladeren van de savooie spitskool en snijd de kool vervolgens in 6 parten. Leg de parten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng de olijfolie en de honing met elkaar en bestrijk de parten savooie spitskool hiermee. Bestrooi ook met wat peper en zout. Rooster de savooie spitskool steaks 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak intussen de gochujang mayonaise. Meng hiervoor alle ingrediënten voor de mayonaise met elkaar. Hak ook de cashewnoten grof.
  • Haal de savooie spitskool steaks uit de oven en leg op een mooi serveerbord. Bedruppel met gochujang mayonaise en strooi de gehakte cashewnoten erover. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Dinner party, Gezond, Makkelijk, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating