choripan - argentijnse hotdog met chimichurri

Choripan – Argentijnse hotdog met chorizo en chimichurri

Choripan, een echte Argentijnse klassieker! Deze heerlijke, smaakvolle hotdog moet je echt geproefd hebben. De choripan is een welbekend broodje dat wordt gemaakt met chorizoworstjes en chimichurri. Wacht niet langer en ga lekker aan de slag met dit recept!



Wat is choripan?

Choripan is een Argentijnse hotdog of sandwich. Het is echt streetfood en kun je dus veelal op straat kopen. Een makkelijk, snelle hap maar o zo lekker! Deze choripan zijn super lekker, die moet je geproefd hebben!

Het woord ‘choripan’ is een samentrekking van de woorden ‘chorizo’ en ‘pan’ (broodje). Een broodje met chorizo dus. Het chorizoworstje combineer je chimichurri. Dit een klassieke Argentijnse saus van groene kruiden. Je kunt deze kopen of zelf maken. Zelf maken is niet moeilijk en eigenlijk wel de lekkerste optie. Het uitgebreide recept vind je hier:

Chimichurri recept
Chimichurri, een heerlijke Argentijnse saus en marinade die ontzettend lekker is bij gegrild vlees.
Bekijk het recept
chimichurri recept


Welk worstje?

Om een choripan te maken, gebruik je een chorizoworstje. In Nederland kennen we vooral de gedroogde chorizoworst die je zo kunt eten. In plakjes gesneden, bij de borrel bijvoorbeeld. Voor dit recept gebruik je een ander soort chorizoworstje. Kies voor een verse chorizoworst. Deze moet nog wel even gebakken worden. Ik gebruik zelf graag deze, van de Jumbo (klik). Je kunt ook altijd bij de slager vragen of ze verse chorizoworstjes verkopen.

Kun je deze verse worstjes nu toch niet vinden? Dan kun je uiteraard ook een ander lekker worstje of saucijsje gebruiken voor dit recept!


Welk broodje?

Een choripan is natuurlijk ook niets zonder een lekker broodje. Een hotdogbroodje lijkt ideaal, maar deze vind ik zelf iets te zacht. Daarom kies ik graag voor een pistoletje. Deze is stevig van buiten, maar het brood is zacht genoeg om alle smaken lekker op te nemen zonder dat het uit elkaar valt.


De toppings

Eigenlijk heeft een choripan niet veel meer nodig naast de chorizo, een lekker broodje en natuurlijk de chimichurri. Houd de toppings daarom simpel. Snijd tomaten in fijne blokjes en snipper eventueel wat rode ui fijn. Hier maak je een lekkere tomatensalsa mee. Meer heeft dit Argentijnse gerecht niet nodig!

choripan - argentijnse hotdog met chimichurri

Choripan – Argentijnse hotdog met chimichurri

Choripan, deze Argentijnse klassieke hotdog moet je geproefd hebben! Heerlijke met chimichurri en tomatensalsa.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Argentijns, Zuid-Amerikaans
Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

  • 4 verse chorizoworstjes
  • 4 pistoletjes
  • 3 tomaten
  • ½ rode ui

Voor de chimichurri

  • 100 ml olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • ½ rode peper
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano

Instructies
 

  • Snijd de chorizoworstje in de lengte doormidden. Bak de chorizoworstje op een niet te hoog vuur goudbruin en gaar.
  • Snipper de rode ui en snijd de tomaten in blokjes. Meng deze met elkaar voor de tomatensalsa.
  • Doe alle ingrediënten voor de chimichurri in een hoge beker of maatbeker en maatbeker en mix dit met een staafmixer tot een grove saus. Je kunt ook een hakmoletje gebruiken of je kunt alle ingrediënten met de hand fijnhakken en mengen met de olijfolie en de rode wijnazijn.
  • Snijd de pistoletjes in en bestrijk één helft van de binnenzijden met de chimichurri. Doe de chorizoworstjes in de broodjes en verdeel de tomatensalsa erover. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Snel, Street food

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating