Deze bang bang garnalen zijn echt super lekker. Garnalen in een lekker pittig én romig saus. Ik serveer ze graag bij de borrel, maar ze zijn ook zeer geschikt als bijgerecht bij bijvoorbeeld rijst en lekker wat groenten. Serveer een grote schaal zodat iedereen lekker kan pakken van dit heerlijke gerecht!
Bang bang garnalen
Bang bang garnalen zijn garnalen, lekker aangemaakt met ‘bang bang’ saus. Deze zijn is pittig, een beetje zoet maar ook romig. Super lekker! Je maakt de saus op basis van mayonaise en voegt daar vervolgens chilisaus, Srirachasaus, citroensap en honing aan toe. Meng dit met de garnalen en top af met wat verse bieslook. Klaar is een lekker borrelgerecht!
Serveer als bijgerecht
Deze bang bang garnalen zijn niet alleen lekker bij de borrel, met toastje of brood. Maar zijn ook ideaal om te serveren als bijgerecht. Neem bijvoorbeeld rijst en je favoriete groenten. Deze garnalen in bang bang saus maken je gerecht helemaal af. Echt comfort food!
Bang bang garnalen
Ingrediënten
- 200 gram gekookte garnalen
Voor de bang bang saus:
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 1 eetlepel Srirachasaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing
- verse bieslook (fijngesneden)
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de bang bang saus met elkaar. Voeg de gekookte garnalen toe en meng het geheel goed door. Serveer bij de borrel of als bijgerecht. Eet smakelijk!