Chimichurri, je hebt er misschien wel eens van gehoord. Chimichurri is een gerecht uit de Argentijnse keuken en is een echte smaakmaker. Dit recept boordevol smaakvolle ingrediënten en is lekker bij bijvoorbeeld vlees of op sandwiches.
Wat is chimichurri
Chimichurri is een Argentijnse saus en marinade. Het wordt gemaakt van veel groene kruiden, zoals peterselie, oregano en bieslook. Chimichurri smaakt fris, pittig en een beetje friszuur. Ontzettend lekker bij pittige gerechten, bij vlees en op sandwiches.
Je kunt chimichurri makkelijk bewaren in een schone pot, in de koelkast. Dit maakt dit recept ook ideaal om verse kruiden op te maken en langer te kunnen bewaren. Heb je wat verse kruiden over? Maak er dus een lekkere chimichurri van! Nog een tip: wil je chimichurri echt langer kunnen bewaren, vries de groene saus/marinade dan in in een ijsblokjesvorm. Haal eruit wat je nodig hebt en laat ontdooien.
Chimichurri recept
Ingrediënten
- 100 milliliter olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- ½ rode peper
- 1 bosje platte peterselie (ongeveer 20 gram)
- 1 bosje bieslook (ongeveer 20 gram)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
En verder:
- een staafmixer (met hakmolentje) of een blender
Instructies
- Doe de olijfolie en de rode wijnazijn in de het hakmolentje. Snijd de rode peper grof en haal eventueel de zaadjes eruit als je de chimichurri wat minder pittig wil. Doe de peper ook in het molentje, samen met de kruiden. Mix het geheel tot een chimichurri met een ietwat grove structuur.
- Bewaar de chimichurri in de koelkast.