seitan steak met chimichurri

Seitan steak met chimichurri (lekker vegetarisch!)

Seitan steak, dit is echt een top vervanger voor een stukje biefstuk, of ander vlees, als je liever vegetarisch eet. Seitan is een smakelijke vleesvervanger en leent zich dus uitstekend om zich te combineren met een lekker sausje, zoals chimichurri, en wat groenten. Zo zet je snel een makkelijk een super lekker AVG’tje zonder vlees (!) op tafel.



Seitan steak

Seitan wordt gemaakt van graan, zoals tarwe of spelt. Het is een populaire vleesvervanger en wordt oorspronkelijk veel gebruikt in de Japanse en Koraanse keuken. Seitan kan op smaak gebracht worden met bijvoorbeeld bouillon, sojasaus, specerijen. Dit is afhankelijk van de seitan die je koopt. Ik koop seitan graag bij Koro (klik), maar seitan is ook goed verkrijgbaar bij bijvoorbeeld biologische supermarkten.

Deze seitan steak bak je rondom lekker bruin en krokant. Daarna snijd je hem in dunne plakjes en kun je hem serveren als een “echte” steak, zoals ze ook wel eens bij vlees doen. Serveer er een lekker sausje bij en je seitan gerecht is klaar. Lekker met wat groenten!


Chimichurri

Bij dit recept voor seitan steak serveer ik graag zelfgemaakte chimichurri. Ik vind dat echt een super lekkere combinatie. De seitan is al heel smaakvol van zichzelf. De chimichurri geeft het gerecht iets lekker fris, omdat deze voornamelijk gemaakt is van verse kruiden en een beetje rode wijnazijn bevat. Super lekker.

Chimichurri maak je makkelijk zelf met het onderstaande recept:

Chimichurri recept
Chimichurri, een heerlijke Argentijnse saus en marinade die ontzettend lekker is bij gegrild vlees.
Bekijk het recept
chimichurri recept

Chimichurri kun je maken in een hakmolentje. Doe simpelweg alles in het hakmolentje en pulseer de ingrediënten een paar keer totdat je de gewenste structuur hebt. Je kunt hem zo grof of zo fijn maken als je zelf wil. Chimichurri kun je ook maken met een staafmixer of je kunt alle ingrediënten met de hand fijn snijden en daarna mengen met de olie en de azijn.

seitan steak met chimichurri

Seitan steak met chimichurri

Seitan steak, dit is echt een top vervanger voor een stukje biefstuk of ander vlees. Serveer met chimichurri.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Argentijns, Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram seitan (in één stuk)
  • 4 eetlepels chimichurri (zie receot)

Voor erbij:

  • extra groenten (zie tip)

Instructies
 

  • Bak de seitan steak aan alle kanten goudbruin en krokant in royaal olie.
  • Maak intussen de chimichurri volgens dit recept (klik). Doe alle ingrediënten bij elkaar in een hakmolentje en mix er een chimichurri van. Je kunt de chimichurri ook kant-en-klaar kopen.
  • Snijd de seitan steak in dunne plakjes en serveer met de chimichurri.

Notities

Deze seitan steak met chimichurri is lekker met wat extra groenten, bijvoorbeeld een frisse tomatensalade. Ook geroosterde aardappeltjes smaken heerlijk bij dit gerecht. 
Trefwoord 15 minuten, Gezond, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating