confetti cupcakes recept

Confetti cupcakes recept

Deze confetti cupcakes zijn toch té leuk om niet te maken? Dit recept is niet moeilijk om te maken en zijn ontzettend vrolijk en leuk om te zien! bijna te mooi om op te eten. Maar, proef ze vooral wel want ze zijn ook nog eens ontzettend lekker! Dit recept voor confetti cupcakes maak je het liefst elke week!



Niet alleen een lust voor het oog

Zijn deze confetti cupcakes niet prachtig? Met deze versierde cupcakes steel je gegarandeerd de show. Leuk voor in het weekend of tijdens een high tea. Zie je een grote schaal met deze mooie cupcakes als staan op tafel?

Deze confetti cupcakes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar smaken ook nog eens ontzettend lekker! Ik gebruik het basisrecept voor cupcakes en voeg daar vrolijke sprinkles of discodip aan toe. Deze kun je vinden in de supermarkt, bij de bakingrediënten. Meng de sprinkles door het beslag en serveer de confetti cupcakes na het bakken en nadat ze zijn afgekoeld met een lekkere toef slagroom en strooi nog wat extra sprinkles over het geheel.

Basisrecept voor cupcakes
Met dit basisrecept voor cupcakes maak je heerlijke zoete, luchtige en malse kleine cakjes. Lekker!
Bekijk het recept
basisrecept voor cupcakes


Confetti cupcakes recept

Zoals gezegd gebruik ik ook voor dit cupcakerecept een basisrecept. Dit is echt ideaal. Met een goed basisrecept kun je alle kanten op. De sprinkles of discodip zijn echt een leuke toevoeging die een lach op ieders gezicht zullen toveren nog voordat ze geproefd hebben.

Het basisrecept voor cupcakes van StudioKOOK is makkelijk om te maken. Het bevat niet te veel ingrediënten, is budget proof en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis!

Ook leuk: deze confetti cupcakes maak je zonder moeite in een cake- of koekjes variant. Neem een basisrecept voor cake of een basisrecept voor koekjes en geef deze dezelfde vrolijke twist als deze confetti cupcakes: sprinkles!


Nog wat tips

  • Laat de cupcakes helemaal afkoelen voordat je ze gaat versieren. Doe je dit niet, dan zakt de slagroom in. Je kunt ze dus het beste een paar uur tot een dag van te voren bakken.
  • Je kunt de cupcakes het best bewaren in een afgesloten trommel bij kamertemperatuur. Versier ze voordat je ze serveert.
  • Meng de sprinkles of discodip met wat bloem voordat je ze met het beslag mengt. Zo voorkom je dat de sprinkles of discodip naar bodem zakken tijdens het bakken.
confetti cupcakes recept

Confetti cupcakes

Deze confetti cupcakes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook ontzettend lekker! Ze zijn makkelijk om te maken, budget proof en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.
Voorbereidingstijd 15 min
Oventijd 20 min
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Hollands
Porties 12 cupcakes

Ingrediënten
  

  • 125 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 2 eieren
  • 30 gram sprinkles of discodip (of een variant hiervan)
  • 1 theelepel extra bloem
  • slagroom (zelfgeklopt of uit een spuitbus)

En verder:

  • muffinvormpjes
  • muffintray of -bakvorm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Klop de boter luchtig met de suiker en voeg één voor één de eieren toe. Voeg vervolgens de bloem toe en meng dit goed door.
  • Meng de sprinkles of discodip met de theelepel extra bloem. Dit zorgt ervoor dat de sprinkles of discopdip niet naar de bodem van de cupcakes zakken. Meng dit vervolgens met het basisbeslag voor cupcakes.
  • Doe de muffinvormpjes in de muffinbakvorm. Je hoeft de bakvorm in dit geval niet in te vetten. Heb je geen mufinvormpjes? Je kunt dan ook een stukje bakpapier gebruiken of vet de muffinbakvorm goed in.
  • Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes. Je zult zien dat de vormpjes tot ongeveer ⅔ gevuld worden met het beslag.
  • Bak de confetti cupcakes 18 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de confetti cupcakes volledig afkoelen na het bakken voordat je ze gaat versieren. Spuit als eerst een grote toef slagroom op de cupcakes en bestrooi ze vervolgens met sprinkles of discodip.

Notities

Je kunt de cupcakes het makkelijks bewaren zonder slagroom in een afgesloten trommel in de koelkast of bij kamertemperatuur. Versier de cupcakes voordat je ze gaat eten.
Trefwoord Bakken, Makkelijk
  • Share post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating