nachoschotel met gehakt en witte bonen

Nachoschotel met gehakt en witte bonen

Zin in écht comfort food? Dan ben je bij dit recept voor nachoschotel met gehakt en witte bonen aan het juiste adres! Deze heerlijke nachos’ met gehakt ken je misschien vooral als snack, bij de borrel, maar je tovert dit gerecht in no-time om tot een heerlijke hoofdmaaltijd voor het avondeten! Serveer met lekkere Mexicaanse sausjes zoals tomatensalsa en guacamole. Mmm!



Nachoschotel met gehakt en witte bonen

Nacho’s, wie lust het niet? Deze lekkere nacho ovenschotel serveer je niet alleen als snack, maar gewoon als avondeten! Deze ovenschotel bevat niet alleen de krokante nachochips en natuurlijk lekker veel kaas, maar tussen alle laagjes stop je een lekkere vulling van gehakt, groenten en natuurlijk Mexicaanse kruiden. Heerlijk!

Voor de vulling kies ik voor dit recept voor gehakt en witte bonen. Verder gaan er ook nog een uitje, paprika en bosui in. Een heerlijke combinatie. Varieer gerust, want daar leent dit recept zich goed voor. Gebruik bijvoorbeeld vegetarisch gehakt of bruine bonen i.p.v. witte bonen. Ook andere peulvruchten kun je kwijt in dit recept.

Dat je met nacho’s uit de oven alle kanten op kan, bewijst ook een ander recept van StudioKOOK. Ik deelde al eerder een heerlijk recept voor een nachoschotel. Niet met vlees, maar met vis. Lekker en makkelijk!

Nacho’s met vis uit de oven
Deze nachoschotel met vis uit de oven is ontzettend lekker en makkelijk om te maken. Lekker bij de borrel of serveer hem als éénpersoons avondmaaltijd.
Bekijk het recept
nacho's met vis
nachoschotel met gehakt en witte bonen

Nachoschotel met gehakt en witte bonen

Deze nachoschotel met gehakt en witte bonen is de ideale snelle avondmaaltijd. Ontzettend lekker en klaar in een handomdraai. Lekker met krokante nachochips, gesmolten kaas en een rijke vulling met groenten en gehakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram nachochips
  • 250 gram gehakt
  • 1 ui
  • 200 gram witte bonen (blik)
  • 150 gram maïs (blik)
  • 3 bosuitjes
  • 40 gram burritokruiden of Mexicaanse kruidenmix
  • 200 gram geraspte kaas
  • 150 ml water
  • rode peper (naar smaak, optioneel)

En verder

  • guacamole, tomatensalsa en/of crème fraîche om te serveren
  • een ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Warm een wokpan met wat vetstof en bak hierin het gehakt rul. Snipper intussen de ui en bak deze mee. Spoel de bonen en de maïs af en laat goed uitlekken.
  • Voeg de burritomix toe samen met 150 ml water. Roer dit goed door. Voeg de bonen en de maïs toe en meng opnieuw. Laat dit 5 minuten op laag vuur pruttelen. Roer één of twee keer door zodat de bodem van de pan niet aanbakt.
  • Snijd intussen de paprika in kleine blokjes en de bosui in dunne ringen. Gebruik je ook rode peper? Snijd deze dan ook fijn.
  • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag je nachochips. Verdeel hierover een laagje van de gehaktvulling, ongeveer ⅓. Verdeel hierover ook wat paprikablokjes, fijngesneden bosui en fijngehakte rode peper. Dek dit af met ¼ van de geraspte kaas. Herhaal deze laagjes totdat alle ingrediënten op zijn. Houd alleen wat fijngesneden paprika en bosui achter.
  • Eindig met een laag nachochips en daarop een royale laag kaas. Bak de nachoschotel met gehakt en witte bonen ongeveer 15 minuten tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verdeel na het bakken nog wat paprika en bosui over de nacho ovenschotel. Serveer guacamole, tomatensalsa en/of crème fraîche bij de nachoschotel.
Trefwoord Makkelijk, Ovenschotel, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating