Deze curry met gehaktballetjes is het perfecte gerecht voor een doordeweekse maaltijd. Deze rode curry is lekker voedzaam en is rijkelijk gevuld met cannellinibonen, kikkererwten, paprika en natuurlijk: gehaktballetjes! Een super lekker recept dat je vaker op het menu wil zetten.
Curry met gehaktballetjes
Dol op een goed curryrecept? Dan moet je deze curry met gehaktballetjes zeker een keer proberen! Deze curry is rijkgevuld met allerlei lekker groenten én met gehaktballetjes! Ik gebruik hiervoor soepballen, maar je kunt de gehaktballen ook zelf draaien natuurlijk.
Curry met soepballen, een makkelijk recept
Soepballen in een curry, misschien moet je een beetje wennen aan het idee, maar soepballetjes uit de supermarkt of van de slager kun je voor super veel doeleinden in de keuken gebruiken. Het is vooral ontzettend makkelijk, want je hoeft de gehaktballetjes niet meer zelf te draaien of op smaak te brengen. De soepballen zijn al op smaak gebracht en ze zijn stevig genoeg om niet uit elkaar te vallen in soep, maar ze behouden hun vorm dus ook goed in bijvoorbeeld een lekkere saus of een rode curry.
Wil je een lekkere makkelijk curryrecept? Kies dan deze curry met gehaktballetjes!
Cannellinibonen en kikkererwten
Om deze curry lekker rijk te vullen en voedzaam te maken, kies ik ervoor om veel groenten toe te voegen. Paprika en ui kunnen niet misschien. Handig zijn ook de groenten die je kunt bewaren in de voorraadkast, zoals peulvruchten uit blik. In dit recept kies ik voor kikkererwten en cannellinibonen. Super handig, maar ook erg voedzaam. Dat maakt deze curry een volwaardige maaltijd. Je kunt er wat rijst bij serveren, super lekker.
Lekkere bijgerechten
Op zoek naar een lekker bijgerecht bij deze curry? Gekookte rijst past natuurlijk perfect bij dit gerecht, maar je kunt de maaltijd ook uitbreiden met dit recept voor zoetzure rode ui (klik) of deze geplette komkommersalade (klik).
Curry met gehaktballetjes, paprika, cannellinibonen en kikkererwten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 250 gram soepballetjes
- 3 eetlepels rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 1 paprika
- 1 blik kikkererwten
- 1 bli cannellinibonen
Voor erbij:
- fijngesneden bosui
- gekookte rijst (voor 4 personen)
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze 4 minuten aan in een ruime wokpan. Voeg vervolgens de soepballetjes toe en bak deze mee totdat deze rondom bruin zijn en van binnen gaar zijn.
- Snijd intussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de wokpan en bak deze 5 minuten mee.
- Giet de cannellinibonen en de kikkerewten af en spoel deze om. Voeg deze, samen met de rode currypasta en de kokosmelk toe aan de pan. Breng de rode curry aan de kook en laat de curry 15 tot 20 minuten op laag vuur pruttelen.
- Kook intussen rijst en snijd de bosui fijn (optioneel). Serveer de rode curry met gehaktballetjes met de rijst en de bosui. Eet smakelijk!