Slowcooker Japanse curry, een super lekker comfort food gerecht! Zet ’s ochtends de slowcooker aan met alle ingrediënten voor deze Japanse curry en een paar uur later heb je een heerlijke maaltijd. Serveer er wat rijst bij om het gerecht compleet te maken. Eet smakelijk!
Slowcooker Japanse curry
Japanse curry ken je misschien wel, je vindt het recept voor katsu curry (Japanse curry) hier. Dit is een heerlijke, kruidige curry die zijn oorsprong vind in Japan. Het traditionele recept kun je maken in een kookpan, hapjespan of een braadpan. Maar, wist je dat je deze Japanse curry ook perfect in de slowcooker kunt bereiden? Dit recept voor slowcooker Japanse curry kost ontzettend weinig moeite, de slowcooker doet al het werk! Het moeilijkste aan dit recept is het wachten terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren van dit gerecht.
Golden curry – Japanse curryblokjes
Deze curry maak je met Japanse curryblokjes. Hier maak je een curryroux maak en hier zitten al die lekkere smaken in. Deze Japanse curryblokjes zijn te koop van het merk ‘Golden curry‘. Deze kun je kopen bij de toko, maar ook bij de grotere supermarkten (zoals bijvoorbeeld Albert Heijn). Je kunt ze kopen in verschillende varianten van pittigheid. Voor dit recept maakt het niet uit welk variant je koopt. Kies wat je lekker vindt!
Katsu curry – Japanse curry
Katsu curry wordt geserveerd met een krokant stukje vlees. Dit is meestal een stukje kip of een stukjes varkenvlees. Deze paneer je en serveer je bij de kruidige, Japanse curry. Omdat deze slowcooker Japanse curry een echt eenpansgerecht is, serveer je dit gerecht niet met een kip- of varkenschnitzel. Het vlees stooft heerlijk mee in de curry! Ook ontzettend lekker natuurlijk! Ik gebruik kippendijfilet in dit recept. Door de bereiding in de slowcooker wordt het vlees heerlijk zacht en mals.
Japanse recepten
Valt dit curry in de smaak? Dan vind je andere Japanse recepten misschien ook leuk om eens te proberen. Duik ook de keukens eens in voor deze katsu sando of deze okonomiyaki!
Slowcooker Japanse curry met kip
Ingrediënten
- 400 gram kipdijfilet
- 5 grote aardappelen (vastkokend)
- 4 grote wortelen
- 1 ui
- 1 pakje Japanse curryblokjes (à 92 gram)
- 500 ml water (warm)
- 1 koffielepel maïzena (+ 1 eetlepel water)
En verder:
- een slowcooker (inhoud: 3,5 liter)
Voor erbij:
- gekookte rijst
Instructies
- Snipper de ui fijn. Schil de aardappelen en de wortelen. Snijd de aardappelen in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Snijd de wortel in plakjes van ½ centimeter.
- Doe het warme water (je kunt een waterkoker gebruiken om het water snel te verwarmen) in de slowcooker. Voeg de Japanse curryblokjes toe. Meng dit door zodat de curryblokjes oplossen in het water.
- Voeg de ui, de aardappelen en de wortel toe aan het water. Doe kipdijfilets in hun geheel in de slowcooker en duw ze onder water, zodat de onder blijven tijdens de bereiding. Stoof de Japanse curry 4 uur op HIGH.
- Serveer de Japanse curry met gekookte rijst. Eet smakelijk!