BBQ flammkuchen, een super lekker flammkuchen recept met een kruidige saus van tomaten en BBQ saus, rijkelijk belegd met verschillende groenten. Deze flammkuchen is lekker vegetarisch, maar ook een echt comfort food recept!
BBQ flammkuchen
Deze bbq flammkuchen is super lekker en zo smaakvol! De basis van deze flammkuchen is geen crème fraîche of zure room, maar een lekkere saus op basis van tomaten en barbecuesaus. Dat geeft deze flammkuchen meteen iets kruidigs. Omdat dit flammkuchenrecept geen crème fraîche of zure room bevat lijkt het een beetje op deze pizza flammkuchen. Ook erg lekker!
Vegetarische flammkuchen
Nadat je de bodem van de flammkuchen hebt bedekt met die super lekkere saus top je het gerecht af met lekkere groenten. Dit recept bevat geen vlees en is daarom lekkere vegetarisch!
Gebruik lekkere groenten zoals courgette, paprika, ui, bosui en maïs. Snijd alles fijn en een beetje in dezelfde grootte. Zo creëer je een egale topping en dit eet makkelijker dan wanneer je de groenten grof snijdt.
Ik kies voor de bovenstaande combinatie van groenten, maar kijk vooral ook nog even wat je in de koelkast hebt liggen. Zijn er nog groenten die je op wil maken? Dan kun je ze prima gebruiken voor deze BBQ flammkuchen.
Flammkuchenrecepten
Zin in meer lekkere flammkuchenrecepten, laat je dan ook inspireren door de onderstaande recepten:
BBQ flammkuchen met paprika, bosui en maïs
Ingrediënten
- 1 stuk flammkuchendeeg op rol (koelvers)
- 150 gram tomatenpassata
- 5 eetlepels barbecuesaus
- 1 kleine paprika
- ½ rode ui
- ¼ courgette
- 150 gram maïs (uitlekgewicht)
- 2 bosui (fijngesneden)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- chilivlokken (naar smaak)
- 150 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk het deeg met de tomatenpassata en "drizzle" de barbecuesaus hier overheen. Bestrooi dit vervolgens met de Italiaanse kruiden en de chilivlokken.
- Snijd de paprika, de rode ui en de courgette in kleine blokjes. Je kunt de courgette ook raspen. Verdeel de groenten over de flammkuchen en dek af met de geraspte kaas.
- Bak de BBQ flammkuchen 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de fijngesneden bosui erover en serveer direct. Eet smakelijk!