frikandelbroodjes zelf maken

Frikandelbroodjes zelf maken

Frikandelbroodjes, ben jij er ook zo dol op? Wist je dat je frikandelbroodjes zelf maken heel makkelijk is? Snel, makkelijk én leuk om te doen! Na het bakken heb je heerlijke zelfgemaakte frikandelbroodjes, lekker als lunch of gewoon tussendoor.



Frikandelbroodjes zelf maken

Wie kent ze niet? De Nederlandse frikandelbroodjes. Een hartig broodje, gemaakt van bladerdeeg en gevuld met kruidige currysaus en frikandel. Lekker voor de lunch, maar ook gewoon tussendoor! Dit recept is van alle markten thuis. Daarnaast zijn deze frikandelbroodjes ook nog eens erg makkelijk om te maken.


Hartige bladerdeegbroodjes met frikandel

Voor dit recept gebruik je bladerdeeg. Daar maak je dit hartige broodje mee. De plakjes bladerdeeg kun je gewoon uit de vriezer halen. Laat ze voor gebruiken even ontdooien. Snijd de frikandellen, ook ontdooid, op maat van de plakjes bladerdeeg. Vooraf verdeel de kruidige currysaus over het deeg. Hier leg je een stukje frikandel op. Vervolgens vouw je het deeg dicht. De bovenkant snijd je nog in, zodat de warme lucht van binnenuit het broodje kan ontsnappen tijdens het bakken.


Serveer als borrelhapje

Deze bladerdeegbroodjes met broodjes zijn niet alleen lekker voor de lunch, in een handomdraai tover je dit recept om tot een heerlijk borrelhapje. Je maakt kleine bladerdeeghapjes door het bladerdeeg en de frikandellen (nogmaals) te halveren. Je houdt kleine stukjes over van ongeveer 10 centimeter breed (bladerdeeg)/lang (frikandellen). Het recept blijft verder hetzelfde. Makkelijk hè? Ideaal als borrelhapje!

frikandelbroodjes zelf maken

Frikandelbroodjes zelf maken

Frikandelbroodjes zelf maken is erg makkelijk en leuk om te doen! Heerlijk als lunch of gewoon tussendoor.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Lunch, Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

  • 4 frikandellen (uit de diepvries, ontdooid)
  • 2 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries, ontdooid)
  • 4 eetlepels currysaus
  • 1 eidooier (optioneel)
  • sesamzaadjes (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de plakjes bladerdeeg voor je. Snijd alle plakjes van boven naar beneden in het midden in, maar niet helemaal tot onder. Snijd de linkerhelft in, horizontaal, met korte streepjes. Zorg dat aan beide zijden nog ongeveer centimeter niet ingesneden is.
  • Verdeel over de andere helft, verticaal, de currysaus. Halveer de frikandel en leg deze op de currysaus. Vouw niet de ingesneden helft over de frikandel heen. Druk beide kanten, verticaal, goed aan met je duim of een vork, zodat het frikandelbroodje goed dicht in en niet open kan springen tijdens het bakken. Leg de frikandelbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop de eidooier los met een klein scheutje water en bestrijk hier dun de frikandelbroodjes mee (optioneel). Bestrooi vervolgens met sesamzaadjes (optioneel).
  • Bak de frikandelbroodjes 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt de broodjes zowel warm als koud serveren. Eet smakelijk!
Trefwoord 3 ingrediënten, Comfort food, Makkelijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating