stracciatella monchoutaart met speculaasbodem

Stracciatella MonChoutaart met speculaasbodem

Stracciatella MonChoutaart. Een heerlijke MonChoutaart met stukjes chocolade, melk en puur, en een kruidige speculaasbodem. Klinkt dat niet fantastisch lekker? Deze stracciatella MonChoutaart wil je geproefd hebben!



Stracciatella MonChoutaart

De klassieke MonChoutaart, met kersen, ken je misschien wel. Maar, deze MonChoutaart met chocolade is er ook zeker eentje om te proberen! Je maakt een heerlijke stracciatellavulling op basis van MonChou, met melk en pure chocolade. De bodem maak je van speculaasjes. Speculaas is een heerlijke, kruidig koekje. Perfect voor de bodem van deze MonChoutaart dus!


MonChoutaart met chocolade

Deze MonChoutaart heeft geen zoete smaken van fruit, zoals kersen of aardbei, en verschilt daarmee met de klassieke MonChoutaart zoals de meesten ‘m misschien kennen. De roomkaas van het merk ‘MonChou’ is fris van smaak, maar past niet alleen perfect bij fruit, maar ook bij chocolade! Heerlijk! Deze smaak van deze MonChoutaart met chocolade is daarmee warmer en kruidiger, maar niet minder fris. Lekker bij een kopje thee of koffie.


Hollandse MonChou roomkaas

De merknaam ‘MonChou’ klinkt een beetje Frans, maar niets is minder waar. MonChou roomkaas is namelijk een echt Hollands product en wordt dan ook alleen in Nederland verkocht. De MonChoutaart is dus echt een Nederlands taartje.


No bake cheesecake

Voor deze stracciatelle MonChoutaart heb je geen oven nodig. Ideaal, want dit is dus geen tijdrovend bakrecept. Je maakt een lekkere vulling en de bodem maak je met roomboter en speculaaskoekjes. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld. De MonChoutaart heeft namelijk wel wat tijd nodig om stevig te worden in de koelkast. Hierdoor kun de taart goed aansnijden. Eventjes wachten dus, op deze heerlijke stracciatelle MonChoutaart, maar dat is het zeker waard!

stracciatella monchoutaart met speculaasbodem

Stracciatella MonChoutaart met speculaasbodem

Stracciatella MonChoutaart. Een heerlijke MonChoutaart met stukjes chocolade, melk en puur, en een kruidige speculaasbodem.
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 3 uur
Gang Gebak
Keuken Hollands
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

  • 200 gram speculaas
  • 100 gram roomboter
  • 250 gram slagroom
  • 100 gram suiker
  • 3 pakjes MonChou
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram pure chocolade

En verder:

  • een springvorm van ongeveer 20 centimeter (ingevet of bekleed met bakpapier)

Instructies
 

  • Verkruimel de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Je kunt de speculaasjes ook een afsluitbaar zakje doen en ze fijn pletten of slaan met een deegroller of de platte kant van een pan.
  • Smelt de roomboter en meng dit met de speculaaskruimels. Druk dit mengsel op de bodem van de springvorm. Druk de kruimels heel stevig aan. Je kunt de onderkant van een een glas gebruiken om kracht bij te zetten. Zet de koekbodem in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.
  • Klop intussen de slagroom met de suiker luchtig. Snijd de helft van de pure chocolade en de helft van de melk chocolade fijn en voeg dit, samen met de MonChou toe aan de opgeklopte slagroom. Meng dit goed door tot de MonChou goed verdeeld en er een egaal mengsel is ontstaan.
  • Doe de stracciatella-MonChouvulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat intussen de overige chocolade smelten. Puur en melk mag eventueel bij elkaar. Schenk de gesmolten chocolade over de MonChoutaart in bijvoorbeeld strepen of cirkels. Zet de stracciatelle MonChoutaart in de koelkast om op te stijven en zodat de gesmolten chocolade hard kan worden.
  • Laat de MonChoutaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, No bake, Weekend

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating