gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika met gehakt, kidneybonen en maïs

Gevulde puntpaprika. Super lekker en zo serveer je paprika’s eens op een andere manier! De puntpaprika vul je met een kruidig gehaktmengsel met kidneybonen en maïs. Een lekker en smaakvol gerecht in Tex-Mex sferen. Heerlijk!



Gevulde puntpaprika

Puntpaprika, dit is een lange, slanke versie van een standaard paprika die je misschien gewend bent. De puntpaprika zie je in de supermarkten meestal in het rood liggen, maar ze bestaan ook in de kleuren oranje, groen en geel. Voor dit recept gebruik ik rode puntpaprika’s, maar eigenlijk maakt de kleur niet uit voor dit recept. Kies de kleur puntpaprika die jij het lekkerst vindt!

De puntpaprika halveer je in de lengte. Er zitten heel weinig zaadjes in en puntpaprika, veel minder dan in een gewone paprika. De zaadjes en de zaadlijsten haal je eruit. Het is een leuk detail om het groene steeltje te laten zitten, ook al eet je deze niet op. Je kunt het steeltje er voor het gemak ook alvast uit snijden.

Na het schoonmaken van de paprika, is het tijd om de paprika te vullen!



Gehaktvulling

De puntpaprika’s vul je met een kruidige gehaktvulling. Hiervoor gebruik je gehakt. Je kunt rundergehakt gebruiken, maar ook varkensgehakt of kippengehakt. Ook hiervoor geldt: kies wat jij het lekkerst vindt!

De gehaktvulling breng je op smaak met lekkere specerijen. Komijn, paprikapoeder en chilipoeder… Een heerlijke combinatie van specerijen die je doet denken aan de Mexicaanse keuken of de Tex-Mex keuken. Een lekker kruidig gerecht dus!

Verder voeg je tomaten, kidneybonen en maïs toe. Heerlijke groenten om deze gevulde puntpaprika’s lekker voedzaam te maken. Serveer er eventueel nog wat gekookte rijst bij en je hebt een heerlijke maaltijd, boordevol groenten.

gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika met kidneybonen, maïs en bosui

Gevulde puntpaprika. De puntpaprika vul je met een kruidig gehaktmengsel met kidneybonen en maïs. Lekker en smaakvol!
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, Tex-Mex
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 puntpaprika's
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik kidneybonen (à 400 gram)
  • 1 blik maïs (à 300 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 ml tomatenpassata
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 200 gram geraspte kaas

Voor erbij:

  • fijngesneden bosui
  • limoen
  • gekookte rijst

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de paprika's in de lengte en ontdoe van zaadjes en zaadlijsten. Vet een ruime ovenschaal in en leg hier de puntpaprika's in.
  • Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een ruime wokpan aan. Voeg na een paar minuten het gehakt toe en bak dit rul en gaar. Voeg de specerijen toe en bak een paar minuten mee.
  • Laat de maïs en de kidneybonen goed uitlekken en voeg deze, samen met de tomatenblokjes en de tomatenpassata, toe aan het gehakt mengsel. Laat de gehaktvulling 10 tot 15 minuten pruttelen.
  • Vul de gehalveerde puntpaprika's met het gehaktmengsel. Dek de paprika's af met de geraspte kaas en bak ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer met wat fijngesneden bosui en wat limoensap. Serveer er eventueel ook wat rijst bij. Eet smakelijk!

Notities

Met gekookte rijst is dit recept genoeg voor 4 personen. Serveer je dit recept zonder rijst? Reken dan op ongeveer 3 à 4 halve puntpaprika’s per persoon.
Trefwoord Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Vezels

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating