appelflappen

Appelflappen recept – zelf appelflappen maken

Appelflappen, wie kent ze niet? Deze Hollandse koffiekoek is geliefd bij velen en je kunt ze heel makkelijk zelf maken! Voor dit appelflappen recept heb je een handvol ingrediënten nodig en een klein beetje geduld. Je huis vult zich tijdens het bakken met de heerlijkste geuren, waarna jij kunt genieten van de lekkerste zelfgemaakt appelflappen.



Wat zijn appelflappen?

Appelflappen zijn grote, Hollandse koeken. Deze koeken eet je bijvoorbeeld bij de koffie of thee, of bij feestdagen zoals Oud & Nieuw! Echte koffiekoeken dus.

Appelflappen bestaan uit een laag bladerdeeg, gevuld met appelblokjes. Verder bevatten appelflappen suiker en kaneel.


Appelflappen recept

Appelflappen kun je heel makkelijk zelf maken. Je neemt plakjes bladerdeeg, gewoon uit de diepvries. Deze zijn al vierkant en hebben een mooie grootte. Je maakt een vulling van blokjes appel, suiker en kaneel. Hier vul je het deeg mee. Je vouwt het deeg zo dicht, dat er een grote driehoek ontstaat. De zijkanten druk je voor het bakken goed dicht met een vork. Hierdoor ontstaat een herkenbaar gestreept patroon. De bovenkant van de appelflap bestrijk je eventueel met eidooier en bestrooi je met suiker. Even afbakken en je hebt een heerlijke, zelfgemaakte appelflap!


Bakrecepten met appel

Zin in nog meer lekkere bakrecepten met appel? Appel is een makkelijke fruitsoort om lekker mee te koken. Appel combineert erg goed met specerijen zoals kaneel of met specerijenmengsels zoals koekkruiden. Dat zie je goed terug in deze rooibos cake met appel, rozijnen en havercrunch en deze makkelijke appeltaartjes met bladerdeeg, mascarpone en speculaaskruiden. Nog een heerlijke recepttip voor als je lekker wil bakken met appel: deze appeltaart van de bakplaat.

appelflappen

Appelflappen

Appelflappen zijn heerlijke Hollandse koffiekoeken, gevuld met een appelvulling met suiker en kaneel. Lekker en makkelijk om te maken!
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Gebak
Keuken Hollands
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 3 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eidooier
  • extra kristalsuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schil de appel, ontdoe van het klokhuis en snijd vervolgens in kleine blokjes. Doe de kristalsuiker en de kaneel erbij. Leg op elk plakjes bladerdeeg 2 tot 3 (kleine) eetlepels van dit appelmengsel. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht zodat een driehoek ontstaat. Dus: de punt diagonaal richting de andere punt.
  • Druk de zijkanten die je op elkaar gelegd hebt, goed dicht met een vork. Klop de eidooier los en bestrijk de appelflappen met een kwast met een dun laagje eidooier. Bestrooi de appelflappen als laatste met extra kristalsuiker.
  • Bak de appelflappen 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de appelflappen even afkoelen voordat je ze opeet. Koud ook erg lekker. Eet smakelijk!
Trefwoord Feestdagen, Makkelijk, Oud en Nieuw, Zoet bakken

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating